Echipa premierului premierului Viorica Dăncilă a reușit să obțină o întâlnire la nivel înalt în SUA, în încercarea de a puncta în campania electorală cu o fotografie care să o valideze drept partener al aliatului strategic.

Nu este însă clar dacă întrevederea dintre premierul României și vicepreședintele SUA este aranjată în baza unui contract de lobby. Dar se pare că Dăncilă a obținut fotografia pentru care Dragnea a plătit 100.000 de dolari, informează Digi24.ro, citând surse oficiale.

În trecut, conform documentelor postate pe site-ul Departamentului de Justiție al SUA, unde legea obligă firmele de lobby să declare contractele și sumele cu clienții interni și externi, PSD a încheiat un contract pentru Liviu Dragnea în vederea obținerii unei întâlniri cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, și a unor interviuri la CNN.

Contractul PSD a fost încheiat cu compania Madison & Company LLC, contra sumei de 100 de mii de dolari. Conform documentului, compania de lobby ar fi trebuit să îi asigure întâlniri cu Mike Pence și Paul Ryan, speaker-ul Camerei Reprezentanților din Congresul american, aceste întâlniri urmând să aibă loc ”cât de curând posibil”.

Totodată, în cei 100 de mii de dolari intrau și întâlniri cu ”mediul academic” și interviuri în presa americană, cu mențiune specială pentru CNN.

Viorica Dăncilă va fi plecată în SUA în perioada 23-28 septembrie, în aceeași perioada în care la New York va fi și președintele Klaus Iohannis, care participă la Adunarea Generală a ONU.