Vicepremierul Vasile-Daniel Suciu a semnat luni şapte contracte de finanţare din fonduri europene, în valoare de 274 de milioane lei, pentru modernizarea unor drumuri, ambulatorii, şcoli şi infrastructură socială din judeţele Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), proiectele sunt finanţate din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, coordonat de MDRAP.

Pentru judeţul Dolj au fost semnate contractele de finanţare pentru modernizarea a două tronsoane de drum judeţean pe o lungime totală de aproape 70 de kilometri, respectiv DJ 561 A (Giurgiţa – Urzica Mare – Urzicuţa – Afumaţi – Boureni – Băileşti – Bălăşan – Moţăţei Gară – Moţăţei) şi Moţăţei – Dobridor – Unirea – Pleniţa – limită jud. Mehedinţi).

Alte proiecte pentru judeţul Olt vizează conversia în centru de zi pentru bătrâni a unei clădiri în stare de degradare, care a avut destinaţia de şcoală comunală în localitatea Ghizdăveşti (comuna Celaru), precum şi dotarea Ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Segarcea, anunță Agerpres.

În judeţul Vâlcea se finanţează extinderea şi dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal „Costache Nicolescu” din Drăgăşani, modernizarea instituţiilor de învăţământ, culturale şi recreative şi a infrastructurii în oraşul Bălceşti (Şcoala V-VIII – Liceul „Petrache Poienaru”; Şcoala Gimnazială Otetelişu; îmbunătăţirea spaţiilor publice urbane din Bălceşti, prin modernizarea căilor de acces).

Un alt proiect al cărui contract de finanţare a fost semnat luni este cel pentru extinderea şi dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat din Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin, din judeţul Mehedinţi.

„Ceea ce ne-am propus prin Programul de Guvernare 2018-2020 devine realitate în fiecare zi! Românii sunt principala noastră preocupare şi ne ţinem de cuvânt, investind în domeniile care le asigură oamenilor un trai mai bun şi o viaţă sănătoasă, pentru a privi cu încredere în viitor!”, a declarat Vasile-Daniel Suciu, citat în comunicat.