Videoconferința a fost organizată sub titlul ”Horeca la ATI! Cum o redresăm?” și a fost moderată de jurnalistul Robert Turcescu. Andra Pascu a explicat că în Israel oamenii au fost vaccinați inclusiv pe stradă. ”În Israel a fost o colaborare foarte bună între ministere. Au comunicat foarte bine. Acum, populația vaccinată are acces la toate serviciile”, a explicat Andra Pascu.

Întreaga videoconferință poate fi urmărită aici:

Reprezentanta ministerului Turismului din Israel a explicat faptul că autoritățile au avut o țintă foarte precisă în ultimele luni: vaccinarea masivă a populației.

”Vaccinarea în Israel nu este obligatorie, dar au înțeles cu toții cât de important este să facă asta. Chiar ieri am văzut un video de la ministerul Sănătății în care explică unde te poți duce dacă de vaccinezi. Dacă vrei la concert sau la stadion, te vaccinezi.  Nu este discriminare, este informare: te vaccinezi și ai acces de mâine la restaurante. Ei au comunicat foarte clar și deschis populației ce se întâmplă”, a explicat Andra Pascu.

Restaurantele sunt pline

Ea spune că săptămâna trecută, spre exemplu, nu se mai puteau face rezervări la restaurantele din Tel Avia. Erau toate pline. ”Oamenii s-au vaccinat și și-au dorit foarte mult această interacțiune socială. Este o perioadă foarte bună să profităm de perioadele de primăvară și vară. Ei au înțeles că dacă așteaptă până în septembrie mai ratează un sezon turistic. De asemenea, ei continuă să testeze la evenimentele mari pentru a vedea ce se întâmplă după campanie de vaccinare”, a explicat omul care reprezintă ministerului Turismului din Israel în România.

Spune că cei vaccinați au o aplicație pe telefon prin care pot face dovada și astfel au acces la diverse activități. În ceea ce îi privește pe cei nevaccinați, ei nu au acces la concerte, piscine, săli de sport, dar au acces la terase.

”Părerea mea personală este că scopul lor a fost extrem de clar: nu ne raportăm la minorități, vrem să deschidem economia, turismul intern, redeschidem granițele. Momentan granițele Israelului sunt încă închise. Doar cetățenii israelieni pot să călătoarească și există o limită zilnică a oamenilor care pot intra în țară. Toți acești pași al Israelului duc spre redeschiderea granițelor. Noi sperăm că vom putea călători, nu există încă regulile acestor călătorii. Seychelles, spre exemplu au vaccinat 80% din populație și au deschis țara, totul pe bază de test PCR”, a explicat Andra Pascu.