Victorie pentru România! Țara nu va mai trebui să dea un avans pentru achizițiile de echipamente militare

Ministerul Apărării Naționale informează că derularea programelor de tipul LOA (Letters of Offer and Acceptance) este posibilă prin programarea trimestrială a plăților pe întreaga perioadă de derulare a acestora. Anunțul a venit imediat după ce ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit la sediul ministerului cu directorul Agenției pentru Cooperare în Domeniul Apărării și Securității din Statele Unite ale Americii, Heidi Grant.

Ce spune ministrul Ciucă

Ministrul Apărării Naționale a declarat că statutul primit de România reprezintă recunoașterea seriozității cu care au fost tratate contractele de tip LOA pentru înzestrarea Armatei Române.

„Înscrierea României în rândul țărilor care beneficiază de statutul Dependable Undertaking în programele derulate cu Guvernul SUA vine ca o recunoaștere a seriozității cu care am tratat contractele de tip LOA pentru înzestrarea Armatei României și are o valoare intrinsecă deosebită, și anume recunoașterea statutului de partener de încredere. Eșalonarea plăților pentru angajamentele viitoare va facilita atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus pe linia dotării cu echipamente performante și, implicit, va crește gradul de securitate al României”, a subliniat ministrul Ciucă, citat de profit.ro.

Ce au discutat cei doi oficiali

În timpul întrevederii celor doi oficiali la sediul Ministerului Apărării Naționale, cei doi au discutat despre programele de cooperare tehnico-militare dezvoltate în parteneriat. Nicolae Ciucă a reafirmat angajamentul României pentru alocarea bugetară de 2 procente din PIB pentru apărare.

Ministrul Apărării Naționale a mai spus că vor fi respectate calendarele de implementare a programelor esențiale de înzestrare.

Sursa foto: Dreamstime