În postarea sa de pe Facebook, Lia Olguța Vasilescu scrie că România a bifat un succes în agricultură și îi îndeamnă pe români să cumpere și să consume produse autohtone.

„România a făcut investiții semnificative ca să îmbunătățească și să extindă sistemul de irigații pentru a susține dezvoltarea agriculturii românești.

De exemplu, în Călărași, s-au cheltuit peste 1,5 miliarde lei pentru revitalizarea sistemului de irigații care va deservi 75.000 hectare.

Mai mult decât atât, în doi ani de guvernare PSD, suprafața irigabilă a țării a crescut de 4 ori, ajungând la 1,4 milioane hectare, în cadrul unui program important în care s-au alocat peste 1 miliard de euro, până în 2020.

În acest fel, am reușit să aducem România pe primul loc în Europa la producția de porumb și floarea soarelui. De asemenea, s-au atins recorduri istorice pentru România la mai multe culturi de cereale, struguri etc.

Încurajăm ca fiecare român „să cumpere produse românești”, pentru că trebuie să îi susținem pe fermierii noștri astfel încât să nu mai fie standarde duble între alimentele vândute în România și cele din alte state europene.
Românii merită mai mult respect, în Europa!”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Anul acesta, pe 24 noiembrie, au loc alegerile prezidențiale.