"Pot să vă sigur că în ceea ce priveşte parlamentarii PSD nu va invoca nimeni cvorumul mâine la parlament şi că formalitatea citirii deciziei Curţii Constituţionale trebuie îndeplinită. Nu cred în metode de acest gen pentru că ţin foarte mult să arătăm care este diferenţa, de ce suntem altfel, dacă aplicăm exact aceleaşi metode atunci poate să rămână PDL-ul şi cu domnul Băsescu", a spus Victor Ponta.

Viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a susţinut miercuri că, în contextul în care Consiliul Superior al Magistraturii "răspunde la comenzile politice ale lui Traian Băsescu", parlamentarii ar trebui să procedeze la fel.

"Eu cred că dacă CSM răspunde la comenzile politice ale lui Traian Băsescu aşa cum se vehiculează în mai multe medii, atunci şi noi parlamentarii ar trebui să procedăm în acelaşi fel, adică Traian Băsescu nu se întoarce la Cotroceni decât după ce CSM îşi îndeplineşte obligaţiile pe care le are", a spus Nicolăescu, precizând că este vorba de o părere personală şi că această poziţie nu a fost discutată nici în PNL, nici în USL.

Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au fost convocate pentru joi, la ora 12:00, a anunţat miercuri preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, după ce Curtea Constituţională a României a transmis preşedinţilor celor două Camere ale Legislativului copia hotărârii de marţi privind referendumul, care urmează să fie prezentată în şedinţă comună.
Sursa: Agerpres