Ponta vorbeşte despre cei care fac schimbări de dragul schimbării în sistemul de Educaţie, referindu-se la Guvernul PSD-ALDE şi lansează un atac şi o avertizare în acelaşi timp. Fostul premier spune că vorbeşte în dublă calitate, atât de părinte, cât şi de om politic.

Prezentăm mai jos mesajul transmis de Victor Ponta pe Facebook:

„Nu îi înțeleg pe cei care tot fac schimbări de dragul schimbării în sistemul de Educație – și mă deranjează cumplit ( în dublă mea calitate de părinte și om politic) cei care nu înțeleg că Educația în România trebuie să meargă spre viitor și nu spre trecut !!!

Am primit acest mesaj – îl consider rațional și întemeiat și vom acordă tot sprijinul pe care îl avem la dispoziție că deputați în Parlamentul României / încep însă prin a-l prezenta aici ( poate așa aude și Ministerul Educației și înțelege să nu mai trăiască într-o realitate care nu mai există de 20 de ani!!!)!

“Bună ziua, domnule Președinte al Partidului ProRomânia. Mă adresez dumneavoastră cu speranța că veți stopa situația în care a ajuns disciplină Informatică în învățământul de stat. În timp ce în multe țări se introduce această disciplină în curricula lor începând de la clasele primare, în România, această disciplină este scoasă de la Bacalaureat, unde este de peste 20 de ani, și cred că acesta este primul pas pentru dispariția acestei discipline din planurile cadru de la liceu. Iar acestă eliminare cred că are legătură cu ceea ce se întâmplă în țară din 2016, adică cu faptul că cei care au iești în stradă sunt în primul rând tinerii care lucrează în corporațîi, mulți dintre ei în domeniul IT. Vă rog să ne ajutați în demersul nostru pentru că această disciplină să nu fie scoasă din planurile cadru de la liceu, deoarece, eu consider că introducerea ei în planurile cadru acum 25 de ani și introducerea în cadrul examenului național de bacalaureat a dus la dezvoltarea României de azi și la o șansă că tinerii angajați în domeniul IT să rămână în țară.

Vă mulțumesc,
Profesor de Informatică Boca Alina Gabriela, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București.”, a transmis Victor Ponta pe Facebook.