„Sunt destul de dezamăgit de cum a început noul guvern. Eu cred că am făcut bine că am dat jos Guvernul Dăncilă, pentru că era un guvern lipsit de competenţă şi de viziune. N-am votat Guvernul Orban pentru că am văzut aceeaşi lipsă de competenţă şi de viziune. Deocamdată văd că se schimbă pesediştii cu peneliştii. Dar altceva nu. (…) Am constatat gaură făcută de Teodorovici, aşa este. Dar se măreşte deficitul şi se iau împrumuturi. Asta ştia să facă şi Teodorovici, nu trebuia să-l schimbăm. Era vorba că schimbăm sistemul fiscal, că reduci cheltuielile inutile, că realoci banii spre educaţie şi sănătate. (…) Am văzut că primul lucru s-a început cu ce mai cumpărăm avioane. E bine să avem avioane, dar primul lucru e să avem şi şcoli şi din punctul ăsta de vedere sunt dezamăgit de cum a început guvernul PNL şi decizia de a nu-l vota îmi apare în fiecare zi că o decizie corectă”, a spus Ponta, potrivit AGERPRES, la o conferinţă de presă pe care a ținut-o în judeţul Dâmboviţa.
El a precizat că partidul pe care-l conduce  va face o opoziţie civilizată, va discuta proiectele , dar nu va face compromisuri. Despre PSD, Ponta a declarat că are drumul său și că nu doar Dancila era singură problema din partid.
„Ce se întâmplă la PSD e problema lor, eu sper doar să-şi dea seama că e bine că şi-a dat demisia doamna Dăncilă, dar nu doar doamna Dăncilă era problema. Acolo s-a pierdut după 2016 încrederea a milioane de oameni şi imaginea de competenţă şi cred că asta dacă nu poate să o facă PSD-ul să o facă Pro România”, a adăugat șeful Pro România.