Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Eugen Georgescu este acuzat că, în perioada 2007 – mai 2009, pe când îndeplinea calitatea de director general al ANRE, respectiv şef al Departamentului control şi protecţia consumatorilor, având atribuţii de serviciu constând în organizarea, coordonarea şi verificarea rapoartelor privind controalele efectuate de către agenţii ANRE din teritoriu, Eugen Georgescu şi-a îndeplinit în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu.

Astfel, potrivit probelor administrate în cauză, a rezultat că el nu a luat măsurile prevăzute de lege şi propuse de agenţii constatatori, referitoare la suspendarea licenţelor şi autorizaţiilor eliberate SC Berg Sistem Gaz SA, cu toate că atât în cursul lunii noiembrie 2007, cât şi în cursul anului 2008, a fost sesizat de către subordonaţii săi.

Aceştia au efectuat controale la această firmă şi cu privire la neregulile grave constatate l-au informat pe Eugen Georgescu.

Cu toate acestea, în cursul lunii iunie 2008, Eugen Georgescu a cerut subordonatului său, agentul constatator P.A., să modifice raportul de inspecţie, în sensul eliminării măsurilor referitoare la suspendarea licenţelor şi autorizaţiilor eliberate pentru SC Berg Sistem Gaz SA.
SURSA: Agerpres