“Opţiunea politică în domeniul resurselor naturale poate avea două alternative. Să rămână în proprietatea statului sau să fie administrate de concesionari. Aş vedea în resursele naturale ale României o bună oportunitate pentru investitorii străini”, a spus Olteanu, la conferinţa “CEE şi China: Punţi de investiţii şi oportunităţi de afaceri”.

Potrivit lui, în ceea ce priveşte companiile administrate de stat, se pune întrebarea dacă statul are capacitatea să administreze aceste companii. “Are statul capacitatea să administreze aceste companii? O fabrică nu poate fi ţinută închisă, până când te decizi dacă ştii să o administrezi sau nu”, a explicat viceguvernatorul BNR, citat de Agerpres.

El a reafirmat ataşamentul instituţiei faţă de rolul său de a crea un climat favorabil atragerii investitorilor şi menţinerii încrederii acestora în economia românească. “Banca Naţională va continua să exercite rolul său de menţinere a stabilităţii preţurilor, a stabilităţii financiare şi a stabilităţii indicatorilor financiari macroeconomici”, a subliniat Bogdan Olteanu.