Veteranul de război vindecat de COVID s-a stins din viață la 99 de ani

Petruța Pop, șeful Cercului Militar Alba Iulia a venit cu vești proaste. Aceasta a anunțat că veteranul de război Laurean Deac a încetat din viață la 99 de ani.

”Ultima poză pe care i-am făcut-o chiar de Ziua Veteranilor de Război, lângă mormântul soției sale, neștiind…
Ieri, veteranul de război, Laurean Deac, a plecat dintre noi, spre Veșnicie, la întâlnirea cu Tatăl Ceresc și cu cei dragi ai săi.
Aseară am fost la el pentru a-l vedea pentru ultima dată și pentru a-mi lua rămas bun.
Mulțumesc din inimă pentru nenumăratele momente sincere petrecute împreună, moș Deac! Mi-ai fost drag ca și cum ai fi fost moșu’ meu!
Drum lin spre Cer, drag veteran! Recunoștință veșnică! ”, a spus aceasta.

Acesta a reușit să combată COVID-19

Timp de trei luni, veteranul de război a fost internat în Secţia de Boli Infecţioase a spitalului din Alba Iulia. La externarea sa, el a ţinut să se fotografieze în curtea Secţiei de Boli Infecţioase cu personalul medical.

 „Mulţumesc lui Dumnezeu că m-a vindecat şi tuturor celor din spital care m-au îngrijit atât de bine. Astăzi, trăiesc minunea de a mă întoarce sănătos acasă şi să îi revăd pe toţi cei dragi”, a spus atunci acesta.

Veteranul de război, Laurean Deac, s-a născut în data de 14 februarie 1922, la Ohaba, județul Alba. A fost încorporat în cadrul Regimentului 82 Infanterie, Compania 102, la 1 aprilie 1943, când abia împlinise vârsta de 21 de ani. Un an mai târziu, a fost dus pe frontul de Est, în cel de-al Doilea Război Mondial, luptând ca artilerist (ochitor pe obuzier). După ce armele au fost întoarse împotriva armatei germane, Laurean Deac este luat prizonier timp de patru ani, în lagărele din Sevan și Erevan. Aici a lucrat, mai întâi, în fabrică, la topit aluminiu, iar mai apoi în construcții. A fost eliberat din prizonierat, pe 20 mai 1948.

Sursă foto: Dreamstime