Potrivit INS, cel mai mult a crescut preţul cartofilor, cu 40%. Plătim cu 20 de procente mai mult, în medie, pentru legume, iar facturile la gaze au crescut şi ele. Mai grav este că anul acesta ne aşteaptă şi alte majorări, avertizează analiştii.

În 2018, preţul combustibilului a crescut cu aproape 5%. Pentru ca acesta să scadă abia spre finalul anului, odată cu barilul de petrol. Nu suficient, se plâng clienţii la pompă.

În 2018 s-au scumpit gazele, cu peste 16%. Plătim cu 23% mai mult pentru transportul aerian şi cu 22% mai mult pentru serviciile poştale. În ceea ce priveşte mâncarea, am avut Sărbători cu preţuri-record, scrie romaniatv.net.

Vești proaste avem încă din luna decembrie, când telemeaua de vacă s-a scumpit cu 3%, pâinea cu 5%, iar carnea de vită, cu aproape 6%. Cea mai mare scumpire e la cartofi – aproape 40%. Asta pentru că producţia internă a fost mai slabă, iar preţul cartofului de import a fost aproape dublu faţă de acum doi ani.

Pentru legume, plătim cu 21% mai mult. Aşa că unii români au început să economisească.

Coşul zilnic de cumpărături s-a scumpit şi creşterile promise, potenţiale de salarii sunt deja La polul opus, am avut parte şi de câteva ieftiniri. Ouăle, de exemplu, s-au ieftinit cu 20%, după ce, în 2017, se scumpiseră cu aproape 43%.