În primul rând nunţile şi concediile s-ar putea scumpi în acest an deoarece barmanii şi ospătarii nu mai pot fi angajaţi cu ziua. Modificarea a intrat în vigoare la începutul anului, odată cu noile măsuri fiscale. Iar cei din industria turismului ameninţă că vor scumpi serviciile, dacă trebuie să facă noi angajări.

  
Până anul trecut, în restaurantele din hoteluri barmanii, ospătarii și bucătarii puteau fi angajaţi şi ca zilieri. De când au intrat în vigoare noile măsuri fiscale, în turism, angajatorii trebuie să le facă acte pentru minimum trei luni, scrie romaniatv.net.

Primul efect urmează să se simtă în curând: s-ar putea scumpi nunţile şi concediile. În staţiuni, managerii de restaurant ameninţă cu scumpiri.

Cei din industrie cred că noile măsuri ar putea spori deficitul de forță de muncă, pentru că mulţi tineri lucrau ca zilieri în vacanțe, iar acum restaurantele nu îi mai pot angaja.

Ordonanța 114 a atras după sine modificări și pentru alte categorii de zilieri, adică noi vești proaste. Mai exact, în momentul de față, zilieri mai pot fi angajați în agricultură, silvicultură și piscicultură. Şi doar pentru cel mult 120 de zile pe an.