Simin Florescu, director medical în cadrul Spitalului ”Victor Babeş”, a comentat de ce au crescut atât de mult numărul celor infectați cu noul Coronavirus.

”Din păcate, se confundă noţiunea de relaxare, cu noţiunea de iresponsabilitate. Relaxarea este una, înseamnă reluarea unor activităţi de care aveam cu toţii foarte mare nevoie, în primul rând activităţi comerciale, servicii, etc., dar relaxarea nu implică abandonarea măsurilor de prevenire a transmiterii. Sunt două măsuri diferite.

De ce Dumnezeu, toată lumea crede că relaxare înseamnă să nu mai porţi mască, să nu te mai speli pe mâini şi să stai grămădă cu toţii? Acesta este motivul pentru care astăzi avem acest număr de cazuri şi noi, medici privim cu îngrijoare aceste aspecte, pentru că dacă vom continua în acest ritm, lucrurile vor sta foarte prost. Ne vom întoarce de unde am plecat, ba chiar mai rău!”, a spus Simin Florescu la Antena 3.

Potrivit ultimelor date, sunt sute de oameni descoperiți infectați în ultimele 24 de ore. De asemenea, a crescut și numărul celor decedați.

Până astăzi, 25 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 25.286 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.906 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1.565 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 24.06.2020 (10:00) – 25.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 10 decese (7 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Botoșani, Brașov, Constanța, Ialomița, Iași, București și Sibiu.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 393 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 140.175 de lei.