Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, împreună cu Ludovic Orban, Prim-Ministrul României și reprezentanții managementului Metrorex au verificat, vineri, 22 noiembrie 2019, stadiul lucrărilor la magistrala de metrou M5 Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor.

Reprezentanții Metrorex și cei ai constructorului au menționat că, ținând cont de ritmul de lucru actual, lucrările la această secțiune a magistralei de metrou M5, vor fi finalizate în luna iunie 2020.

În urma inspectării viitoarei stații de metrou de la Râul Doamnei, ministrul Lucian Bode a declarat:

”De la preluarea mandatului am constatat că lucrurile la Metrorex au început să se miște, în sfârșit, în direcția bună. Vreau însă să văd mai multă implicare în urmărirea modului cum se realizează lucrările la obiectivele în execuție. Așa cum doamna director general și-a asumat, în scris, termenul pentru finalizarea acestei secțiuni, tot așa vreau ca și ceilalți angajați ai Metrorex să fie la fel de responsabili. Nu este normal ca la fiecare lucrare să nu fie respectate termenele de execuție, iar întârzierile să fie de ordinul anilor. Nu mai este timp să lansăm un proiect și să zicem că îl facem în 5 ani și noi să îl facem în 10 ani. Profesionalismul și competența personalului din zona de siguranța circulației vreau să le vedem și la celelalte categorii de angajați Metrorex!”

Ministrul Lucian Bode a reiterat faptul că pentru toate obiectivele de infrastructură aflate în execuție se asigură finanțarea corespunzătoare și ca atare antreprenorii trebuie să își respecte obligațiile asumate prin contracte.

”Dacă statul român își respectă angajamentele și este cu plățile la zi, așa vreau ca și antreprenorii să fie serioși și să își respecte termenele asumate” a spus ministrul Lucian Bode.