Veniturile din drepturi de autor vor fi luate din nou în considerare la stabilirea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului.

Această situaţie va fi corectată, potrivit unei legi ce a primit votul final al deputaţilor şi care urmează să ajungă la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Concret, actul normativ prevede şi ca părinţii care nu au primit banii în perioada martie – septembrie să beneficieze de o recalculare a sumelor şi vor primi restanţele până la sfârşitul acestui an. 

Actul normativ vine să rezolve o problemă şi pentru cei care sunt plătiţi în România pe drepturi de autor, pentru că şi ei ar putea ajunge în situaţia în care şi-ar putea dori să acceseze acest drept social: indemnizaţiile pentru creşterea copilului. Având în vedere că în România contractele de drepturi de autor se folosesc în mod excesiv iar instituţia Inspecţiei Muncii nu are infrastructura necesară pentru a putea să verifice marea masă a contractelor de drepturi de autor, e bine ca legiuitorul să nu mai lase în afară sau vulnerabilă o anumită categorie plătită în baza unui astfel de contract”, a declarat, Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical, scrie Adevărul.ro

În ceea ce privește recalcularea sumelor şi virarea unor restanţe către cei cu venituri din drepturi de autor, ale căror contracte nu au fost luate în calcul, sindicalistul spune că este „un gest reparator”. „E de preferat să facă aşa decât să fie daţi în judecată”, a completat Dumitru Costin.