Vecinii lui Ionuț Dolănescu se plâng că nu le mai ajunge lumina în locuințe, din cauză că a fost înălțat podul casei din Capitală a regretatului Ion Dolănescu.

Aceștia susțin că au pierdut, de asemenea, sume importante de bani, din cauză că odată cu lipsa luminii, valoarea apartamentelor a scăzut.

Vecinii lui Ionuț Dolănescu nu mai au la fel de multă lumină în locuințe

Casa lui Ion Dolănescu din centrul Bucureștiului nu mai arată deloc ca înainte de moartea cântărețului, în anul 2009. Podul a fost transformat în mansardă, iar proprietarii apartamentelor din blocul învecinat au reclamat că nu ar respecta autorizația de construcție.

„Au fost afectate apartamentele, casa existentă nu mai are nicio legătură cu imobilul pe care îl vedeți dvs, iar pe partea de înălțime e o diferență de doi metri, care rezultă din transformarea podului în mansardă”, a spus avocatul Narcisa Popescu, mandatara proprietarilor învecinați, potrivit Pro TV.

Vecinii i-au cerut socoteală lui Ionuț Dolănescu și s-au plâns autorităților, care ar fi constatat că autorizația emisă în urmă cu aproape trei ani nu ar fi fost respectată.

De asemenea, unul din coproprietarii terenului de pe strada Caimatei s-a plâns că modificările aduse casei nu corespund din punct de vedere al regulilor arhitecturii.

„Eu, în spate, oricum nu am vizibilitate. În spate mi-a făcut o terasă, un balcon, mi-a majorat o ușă care e față în față cu geamurile, și nu corespunde din punct de vedere al regulilor arhitecturii”, a declarat acesta, relatează sursa citată.

Ionuț Dolănescu neagă acuzațiile vecinilor săi

Pe de altă parte, Ionuț Dolănescu susține că nemulțumirile vecinilor sunt nejustificate.

„Nu am viciat pe nimeni și nu am adus niciun prejudiciu cuiva! Casa din Caimatei are înălțimea conform proiectului aprobat de PMB. (….) Am adus un specialist topo care a măsurat casa și există documentație care atestă acest lucru”, a declarat acesta.

Scandalul va ajunge și în justiție. Judecătoria Sectorului 2 cercetează posibile infracțiuni legate de construirea într-o arie protejată, iar vecinii nemulțumiți vor cere în instanțele de judecată nu doar anularea autorizației de construcție, ci mai ales demolarea mansardei și aducerea ei la regimul de înălțime inițial.