Frații Dolănescu, dați în judecată

Joi, Ionuț și Dragoș Dolănescu urmează să se prezinte în fața instanței. Vecinii lor au inițiat un proces prin care sunt solicitați să plătească despăgubiri în valoare de 20.000 de euro pentru cotele lor dintr-un imobil situat în Sectorul 5 din București.

Vecinii au formulat o contestație și au atacat decizia în instanță. Ei se opun să plătească fraților Dolănescu suma de 20.000 de euro ca despăgubiri.

Reclamanții trebuie să plătească 53.777,20 lei lui Dolănescu Valenciano Dragoş Carlos Antonio pentru o parte din cota sa de 1/4. Reclamanta B. Mihaela trebuie să plătească 24.594,55 lei lui Dolănescu Valenciano Dragoş Carlos Antonio pentru diferența cotei sale de 1/4 și 26.123,91 lei lui Dolănescu Ion pentru diferența cotei sale de 1/12, arată hotărârea contestată de vecinii acestora.

„Obligă reclamanţii la plata sumei 53.777,20 lei, în favoarea pârâtului Dolănescu Valenciano Dragoş Carlos Antonio, cu titlu de sultă, corespunzător parţial cotei sale de proprietate de 1/4. Obligă pârâta B. Mihaela la plata sumei de 24.594,55 lei, în favoarea pârâtului Dolănescu Valenciano Dragoş Carlos Antonio, cu titlu de sultă, corespunzător diferenţei aferente cotei sale de proprietate de 1/4. Obligă pârâta B. Mihaela la plata sumei de 26.123,91 lei, în favoarea pârâtului Dolănescu Ion, cu titlu de sultă, corespunzător diferenţei aferente cotei sale de proprietate de 1/12”, este un fragment din hotărârea contestată de vecinii fraților Dolănescu.

Au mai avut probleme cu vecinii

În cadrul unui interviu acordat pentru Antena Stars, Dragoș Dolănescu a menționat că nu este prea des prezent la proprietatea respectivă. Până în prezent, nu a întâmpinat nicio problemă legată de acea parcelă de pământ.

El a mai povestit că a încercat să negocieze cu vecinii respectivi, dar nu a avut mare succes.

„Vecinii sunt cei care m-au dat în judecată, cei care stau lângă această proprietate. De fapt, eu nu m-am dus niciodată la acest imobil și nu aș putea să vă spun clar cum este. Știu că cei care m-au dat în judecată sunt aceeași vecini care locuiesc lângă această proprietate și eu am încercat să negociez de acum câțiva ani cu ei. Nu este o valoare foarte semnificativă, cred că sunt în jur de 5.000-6.000 de euro, ceva de genul acesta. N-am avut niciodată o problemă cu această bucată de pământ (…) Niciodată nu am vrut să pun un avocat, pentru că m-ar fi costat mai mult avocatul decât banii urma să îi primesc pe această bucată de pământ”, a declarat Dragoș Dolănescu, la Antena Stars.

dragos dolanescu
SURSA FOTO: Facebook

În anul 2023, aceștia au fost implicați în alte situații neplăcute legate de casa din București, care le-a fost lăsată moștenire de către tatăl lor. Și atunci, vecinii au înaintat o serie de plângeri către autorități. Ei spuneau că noua mansardă nu permite soarelui să intre în casele lor.

În plus, vecinii au susținut că modificările aduse casei lui Ion Dolănescu au cauzat o scădere a valorii apartamentelor lor cu peste 100.000 de euro.

El  a respins acuzațiile vecinilor, argumentând că imobilul respectă autorizația de construcție emisă de Primăria Municipiului București. Aceasta fusese emisă cu trei ani înainte ca vecinii să înainteze seria de plângeri.