„Obsesia nudului a reprezentat dintotdeauna, după acel ştiut păcat originar, dorinţa de reîntoarcere la eternul nostru nostalgic şi regăsirea inocenţei şi, evident, împăcarea cu Dumnezeu. Fără a concura cu nimeni şi nimic, desenele mele îşi doresc şi ele, la rându-le, acest lucru”, a declarat actorul în cadrul vernisajului.

Horațiu Mălăele, despre expoziția sa de nuduri

„Expoziţia se mai numeşte NUd, Nu şi Da, pentru că unii înţeleg această formă de tânjire înspre pământul nostru providenţial şi providenţial, alţii ba. Aşa cum unii ştiu de spectacolele mele, alţii ba. Mulţi au cărţile mele, dar nu le-au citit, mulţi se uită la desenele mele, dar nu le-au văzut”, a adăugat Horațiu Mălăele.

„Avem aproape două duzini de desene, nuduri exclusiv feminine, de ce feminine habar nu am, poate pentru că cineva spunea că femeia este singura minune care se dezbracă”, a mai spus actorul.

„Cândva, în grădina edenică, umblând dezbrăcaţi, îşi trăiau nemurirea un bărbat şi o femeie, mândri şi frumoşi, pentru că ei erau perfecţiunea formei şi proporţiilor, făcuţi după chipul şi asemănarea Stăpânului cerului şi a toate pământurile, Dumnezeu Însuşi. Nostalgia, iată un argument suficient pentru a te risipi câteva clipe printre liniile acestei expoziţii”, a precizat Horațiu Mălăele.

Expoziția poate fi văzută până pe data de 19 aprilie

Actorul se întoarce în rolul lui Ilie Moromete

Horațiu Mălăele va putea fi văzut și într-un nou film. Cunoscutul actor a interpretat, pentru a doua oară, rolul unui personaj foarte cunoscut în literatura românească – Ilie Moromete. Acesta a oferit un interviu în care povestește despre provocarea de a jucat în ”Moromeții 3”.

”Ilie Moromete este, după părerea mea, un țăran atipic, într-o contradicție certă cu predecesorii săi literari, aprigi, neiertători, luptând pentru pământ, dreptate și ordine socială. Este un personaj spectaculos, contradictoriu și, de multe ori, de neînțeles”, spune Horațiu Mălăele.

În cadrul interviului pentru impact.ro, cunoscutul actor a precizat că îl consideră pe Ilie Moromete cel mai interesant țăran.

”Această ambiguitate și acest contur incert fac din el un fenomen special și imprevizibil, care stârnește curiozitate și un spontan sentiment de admirație. Ilie Moromete este un personaj complex și, paradoxal, un filozof rural, poate cel mai interesant țăran din câmpia dunăreană și din toate câmpiile, el fiind de fapt copia literară a tatălui autorului, Tudor Călărașu”, mai spune Horațiu Mălăele.