Celine Dion s-a izolat în propria casă din cauza bolii ei

Celion Dion se luptă cu o boală rară de ceva vreme. Vedeta s-a izolat în propria casă din Las Vegas, în așteptarea unui miracol. Doar copiii ei și una dintre surorile sale, Linda, o pot vizita.

Recent, Claudette Dion, altă sora a ei, a oferit câteva detalii despre starea ei de sănătate. Se pare că marea cântăreață suferă de sindromul persoanei rigid, o boală care nu are deocamdată leac.

Vedeta ascultă cât de mult poate sfaturile medicilor care studiază această boală rară. În prezent, Celine Dion are nevoie de odihnă. Ani de zile, ea și-a sacrificat sănătatea pentru succesul în industria muzicală.

„Dion a renunțat la concerte deoarece inima și corpul ei au început să-i transmită ”ceva”. Este important să-ți asculți organismul.

Din păcate, Dion nu a găsit un medicament care să funcționeze în cazul acestei boli, dar are încă speranță deoarece medicina evoluează rapid, pe zi ce trece”, a spus sora ei pentru „Le Journal de Montreal”.

Claudette Dion
Claudette Dion (SURSA FOTO: Wikipedia)

Celion Dion a renunțat să mai cânte în mai 2023

În mai 2023, Celion Dion și-a anulat concertele din turneul mondial. A luat această decizie, după ce și-a anunțat fanii că a dezvoltat o boală rară.

„Din păcate, aceste spasme afectează fiecare aspect al vieții mele de zi cu zi și provoacă uneori dificultăți atunci când merg și nu îmi permite să-mi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum eram obișnuită. Tot ce știu este să cânt.

Este ceea ce am făcut toată viața și este ceea ce îmi place să fac cel mai mult. Muncesc foarte mult pentru a-mi reface puterea, dar turneele pot fi foarte dificile chiar și atunci când ești 100% sănătos”, a declarat ea la acea vreme.

Sindromul omului rigid sau „Boala Moersch-Woltman” este o tulburare neurologică rară, de etiologie necunoscută. Ea se caracterizează prin rigiditate progresivă. Persoanele afectate de această boală prezintă contracții musculare progresive, în special în zona musculaturii axiale.

S-a constatat de-a lungul timpului că sindromul omului rigid este o afecțiune autoimună. O mutație a receptorului glicinei este responsabilă pentru unele cazuri ale sindromului persoanei rigide.