UPDATE

Din ultimele informații, această situație s-a întâmplat în 2016.

ȘTIREA INITIALA

Halucinant! ANAF-ul a comercializat droguri de mare risc la 25 de bani gramul. Halucinații, delir și psihoze. S-a întâmplat la o reprezentanță a Fiscului din Târgu Jiu. Fiscul s-a apucat să vândă droguri de risc şi mare risc în plicuri pe care scria “îngrăşământ natural”. Momentan, nu se ştie dacă a fost o eroare sau nu.

Şase substanţe interzise au fost depistate în cele 900 de plicuri. Unele imită mefedrona, un drog extrem de complex care produce anxietate, paranoia, sau tahicardie. Altele imită canabisul, dar dau efecte mult mai grave fiind substanţe sintetice. “A venit raportul preliminar. Sunt droguri de risc şi mare risc, dar cu menţiunea că ele la momentul acela (al confiscării – n.r.) nu erau considerate droguri. Toate sunt. Cam 600 sunt droguri de risc şi de mare risc şi vreo 300 sunt substanţe psihoactive. Deci toate sunt droguri. (…) Pe pliculeţe scria îngrăşământ natural, chestii din astea”, a declarant Mihaela Porime, procuror şef la structura centrală a DIICOT.

Magazinul fiscului din Târgu Jiu avea aceste substanţe în depozit de şase ani. Pe atunci, ele nu erau incriminate. În perioada Crăciunului trecut cineva a decis să le scoată la vânzare. Ele au fost confiscate în anul 2011, iar la acea vreme au fost expertizate şi încadrate la categoria seminţe de flori sau îngrăşământ natural. Numai că între timp legislaţia s-a schimbat, iar comercializare lor a devenit ilegală, conform B1TV.ro.