Pro TV HD a fost prima televiziune HD din Europa Centrală și de Est, începând transmisia terestră pe 1 decembrie 2006. Antena 1 și Antena 3 au început să emită HD de abia la finele anului 2016. Sunt televiziuni care nici până în prezent nu au trecut la HD, iar PRO TV se gândește la următorul pas emisia în format 4K. 

Televiziunea PRO TV este primul client european pentru noua cameră Sony HDC-3500. Pro Tv a cumpărat 8 camere de acest tip (și echipamentele suplimentare pentru fiecare), urmând a le utiliza pentru producții în direct (sportive și de divertisment). Senzorul CMOS 4K al acestei camere este dezvoltat special pentru a satisface cerințele producției live.
De asemenea, Pro Tv a ales camerele video Sony PXW-Z280 și PXW-Z150 (ambele 4K HDR) pentru producțiile postului tv, alături de microfoane (lavaliere) Sony fără fir pe două canale, precum și unități HDCU-3100, pentru alimentarea cu energie a camerelor, efectuarea procesării semnalelor și furnizarea unei interfețe pentru echipamente externe.

În timp ce camerele vor fi instalate inițial pentru producția HD, HDC-3500 îi oferă televiziunii PRO TV posibilitatea de upgrade la producția 4K HDR.Bazându-se pe specificațiile seriei Sony HDC-2000, modelul HDC-3500 suportă atât HD, cât și HDR și 4K, precum și capabilități de conectare IP. De asemenea, dispune de fluxul de lucru „SR Live for HDR” de la Sony, permițând producția simultană în HDR și SDR cu o singură echipă de producție.

„După ce am evaluat modelul HDC-3500, a devenit clar pentru noi că îmbinarea dintre calitatea imaginii, fiabilitatea și a flexibilitatea operațională se potrivește perfect cu planurile noastre operaționale pe termen lung”, a precizat Bogdan Andreescu, directorul tehnic al PRO TV.

Parte a rețelei media și de divertisment CME, PRO TV face parte din CME, care operează pe patru piețe din Europa Centrală și de Est. În acest moment, televiziunea PRO TV este distribuită la rezoluție HD.

SURSA: HD Satelit