Totuși, într-un raport de ieri, Verizon și-a reiterat interesul privind pachetul său de 45% din divizia de wireless din SUA (compania mixtă) Verizon Wireless în care este partener cu Vodafone.
În schimb, compania a spus că nu are în prezent nicio intenție de a fuziona sau prelua Vodafone, singuri sau în alianță cu alte companii.
Vodafone se dezumflă acum, după ce ieri acțiunile sale au crescut cu 6,1%, după ce Financial Times a raportat că AT&T și Verizon iau în considerare o alianță pentru o preluare. Blogul FT Alphaville, care „citează de obicei persoane credibile” care nu și-au dat numele, a spus că Verizon și AT&T lucrează la finalizarea unei oferte pentru Vodafone și ar putea oferi 260 pence (3,93 dolari/acțiune, ceea ce ducea oferta totală la 245 miliarde dolari. Asta în condițiile în care Vodafone se tranzacționează în prezent la circa 186 pence.
“Vedem Vodafone foarte ezitantă să vândă”, spune un analist de la Sanford C. Bernstein. Declarația celor de la Verizon spune foarte clar că își mențin interesul privind pachetul Verizon Wireless în Vodafone și a fost respinsă o fuziune.
Bloomberg News a transmis luna trecută că Verizon a luat în considerare o fuziune cu Vodafone, nu mai departe de decembrie, discuțiile fiind ezitante din cauza divergențelor privind conducerea și localizarea noilor sedii centrale. Verizon are sediul principal în New York, în timp ce Vodafone în Newbury, Anglia.