Supărată pe reprezentanții ITIA, pe care i-a acuzat că îi ruinează cariera și reputația, Simona Halep a avut, totuși, „o atitudine ireproșabilă” când a ajuns în fașa judecătorilor.

Audiată în cursul săptămânii trecute, Simona Halep a furnizat la tribunal toate probele care ar putea-o disculpa în procesul pentru dopaj. Ea a avut apărători din domenii științifice!

Verdict în minimum 14 zile

Atât jucătoarea din România, cât și acuzatorii ei au dat dovadă de o atitudine exemplară, audierile desfășurându-se într-un mod profesionist. Gabriela Andreiașu, președinta Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), a asistat și ea la proces:

„Audierile s-au desfășurat pe parcursul mai multor ore, în fiecare zi. Suficient de multe ore astfel încât fiecare parte să explice de ce este acuzată sau de ce se apără Simona, cum și cu ce dovezi.

Dar și arbitrii au avut posibilitatea să interogheze fiecare parte și să primească răspunsurile, astfel încât ei să judece și să ia o decizie motivată și corectă.

Fiecare parte a avut dreptul să-și aducă experți, martori din diferite domenii științifice, atât pe parte analitică, biologi, biochimiști, hematologi, dar și pe partea juridică.

Putem să vă spunem doar că ambele părți, dar și arbitrii au avut o atitudine ireproșabilă, au dat dovadă profesionalism, independență și totul a fost gestionat într-un mod extraordinar.

Așteptăm un termen de minim 14 zile, deoarece așa stipulează regulamentul Sport Resolutions și cel al ITIA”, a declarat șefa ANAD la postul Euronews România.

ANAD – prezență neutră

Oficialii români au asistat la procesul Simonei la invitația ITIA: „În contextul procesului de gestionare a cazului sportivei Simona Halep, Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a participat, la ședințele desfășurate în zilele de 28 și 29 iunie a.c., în calitate de observator, invitată de International Tennis Integrity Agency (ITIA).

ANAD are o prezență neutră și obiectivă în proces, fără a se implica în administrarea probatoriului și luarea deciziei, asigurându-se totodată, de derularea unui proces de audiere echitabil, în conformitate cu prevederile Standardului Internațional pentru Gestionarea Rezultatelor al Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA) de către Sport Resolutions. Precizăm că, ANAD nu ia parte la luarea deciziilor, această activitate revenind în continuare autorităților competente.

Având în vedere experiența, independența și imparțialitatea celor implicați în acest proces, avem încredere că Sport Resolutions va lua o decizie motivată, pe care o va comunica sportivei, organizației anti-doping care răspunde de gestionarea rezultatelor acestui caz și altor organizații anti-doping, care au dreptul de a formula apel în temeiul art. 13.2.3 din Codul Mondial Anti-Doping”, a transmis ANAD pe site-ul oficial.