Volksbank Leasing Romania (VB Leasing RO) a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 186 de milioane de euro, in crestere cu peste 68% fata de 2005, informeaza un comunicat al companiei. VB Leasing a incheiat anul trecut 11.000 de noi contracte, cresterea inregistrata fata de 2005 fiind de 68%.

“Rezultatele anului 2006 vin astfel sa intareasca pozitia pe piata a VB Leasing RO si sa confirme faptul ca obiectivul nostru strategic, de a ajunge si a ne mentine printre primele cinci companii independente de leasing din Romania, a fost si va fi atins si in continuare”, a spus Werner Topic, Administrator VB Leasing Romania.

VB Leasing RO a cunoscut in 2006, fata de anii precedenti, o crestere relativa a volumului de finantari acordate pentru achizitionarea de camioane, remorci, si echipamente, in detrimentul autoturismelor, principala categorie de obiecte finantate prin leasing in Romania, se mai arata in comunicat. Anul trecut 60% din veniturile VB Leasing RO au provenit din finantarea achizitiilor de autoturisme si autoutilitare, in scadere cu 3% fata de 2005, 33% din venituri au provenit din achizitiile de camioane,
remorci si echipamente de constructii, cu 3% mai mult fata de 2005, iar 7% din finantarea achizitiilor de diverse alte utilaje si echipamente, in particular pentru prelucrarea lemnului si a maselor plastice, acest gen de finantari contribuind la veniturile VB Leasing RO cu acelasi procent ca in 2005.

VB Leasing si-a marit reteaua teritoriala de filiale in 2006, si detine in prezent 13 filiale in Bucuresti, Brasov, Timisoara, Constanta, Cluj, Iasi, Craiova, Baia Mare, Sibiu, Oradea, Bacau, Galati si Pitesti. Totodata, numarul de angajati al companiei a crescut la aproape 100.

Potrivit comunicatului, compania a achitat anul trecut peste sase milioane de euro, taxe catre bugetul de stat.

Volksbank Leasing Romania (VB Leasing RO) s-a infiintat in 2000 si este o filiala a grupului VB Leasing International, grup care detine filiale in Europa Centrala si de Est.  Compania ofera leasing pentru autoturisme si utilitare, autocamioane, remorci si semiremorci, autobuze si autocare, utilaje de constructie, trailere si containere. Totodata, VB Leasing Romania ofera leasing pentru tehnica pentru transportul in comun, masini de prelucrare a metalelor, lemnului si maselor plastice, masini de tiparit, tehnica de transport in mediul rural, forestier si tehnica medicala.

 

Sursa: Capital 12 Martie 2007