Producătorul franco-american de echipamente pentru telecomunicaţjii Alcatel-Lucent a înregistrat în trimestrul al doilea o scădere uşoară a vânzărilor, la 3,81 miliarde euro, din cauza deficienţelor lanţului de furnizori, grupul anunţând o pierdere de 184 milioane euro pentru această perioadă.

Alcatel-Lucent, care concurează direct cu Ericsson, Nokia-Siemens Networks şi grupul chinez Huawei, a înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut vânzări de 3,9 miliarde euro şi un profit net atribuibil acţionarilor de 14 milioane euro, potrivit raportului prezentat vineri de companie.

Profitul operaţional ajustat s-a plasat la 28 milioane euro. Estimările medii înaintate de analiştii contactaţi de Reuters indicau vânzări de 3,6 miliarde euro şi un profit operaţional ajustat de 20,2 milioane euro.

Grupul şi-a confirmat obiectivele pe 2010, de a obţine o marjă de profit operaţional ajustat cuprinsă între 1% şi 5% şi un cash flow la break-even.

Alcatel-Lucent notează că lanţul său de furnizori are probleme de capacitate, în timp ce cererea pentru echipamente şi servicii telecom este în revenire datorită exploziei traficului de date şi nevoii companiilor de a îmbunătăţi eficienţa reţelelor.

SURSA: Mediafax