Coronavirusul a creat un adevărat dezastru la nivel planetar. Sunt decese și infectări pe bandă rulantă, iar specialiștii nu au reușit deocamdată să îi găsească vreun leac.

Va fi dezastru

Sunt probleme îmense și în Israel. Odată cu creșterea rapidă a cazurilor de coronavirus, autoritățile cer prudenţă, mai ales față de persoanele vârstnice și vulnerabile.

În Israel sunt peste 10.000 de cazuri active de coronavirus. Joi a fost înregistrat cel mai mare număr de persoane infectate, 1.130. Responsabili din Ministerul israelian al Sănătății atrag atenția că cel puțin un an coronavirusul va fi prezent. Chiar dacă familiile nu pot fi constrânse, trebuie să stea departe de persoanele în vârstă.

Specialiștii atrag și ei atenția. Profesorul Nimrod Maimon îndeamnă la prudență. A declarat că vizitarea rudelor în casele de bătrâni trebuie să aibă loc în aer liber, nu în spațiu închis, respectând distanțarea socială și celelalte instrucțiuni.

În trecut, au fost câteva focare de coronavirus în casele de bătrâni și e nevoie de o monitorizare continuă specifică. Totodată, îngrijitorii la domiciliu nu sunt izolați de comunitate, chiar dacă au echipament de protecție. Prin specificul activității, trebuie să lucreze fizic aproape de vârstnici, conform Radio România Actualități.