Așadar, urmează să se construiască un parc eolian în comuna Urleasca din județul Brăila. Investiția totală este estimată undeva pe la 109 milioane de euro, iar parcul ar urma să genereze 277 GWh pe an.

Urmează să se construiască un parc eolian în comuna Urleasca

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD)a anunțat că va acorda un împrumut de peste 46 de milioane de euro către BIG Mega Renewable Energy.

Suma face parte dintr-un pachet mult mai mare de finanțare, de 93 de milioane de euro. Acesta este destinat construcției și operării unui astfel de parc onshore în România.

parc eolian
Parc eolian SURSĂ FOTO: Unsplash

Este așteptat ca parcul eolian din județul Brăila să genereze 277 GWh pe an

Este așteptat ca parcul eolian Urleasca din județul Brăila să genereze 277 GWh pe an de energie regenerabilă. BERD a susținut într-un comunicat că parcul eolian va ajuta la economisirea a aproximativ 115.000 de tone de emisii de dioxid de carbon anual.

Costul total estimat pentru acest proiect este de 109 milioane de euro. 7 milioane de euro au reprezentat doar plata achiziției companiei românești care deținea drepturile de dezvoltare și construcție.

Grupul Premier Energy a achiziționat un parc eolian cu o capacitate de 80 MW din Constanța

Amintim că grupul Premier Energy a achiziționat un astfel de parc din Constanța, cu o capacitate de 80 MW. Este vorba despre parcul eolian „Mihai Viteazu”.

Tranzacția valorează 88 de milioane de euro, incluzând 520.000 de certificate verzi.

Tranzacția în care Grupul a achiziționat parcul eolian „Mihai Viteazu” din județul Constanța marchează o mișcare importantă pentru gigantul energetic.

Trebuie subliniat că zona este cunoscută pentru condițiile favorabile de vânt.

Compania a subliniat că această achiziție este strategică și întărește angajamentul Premier Energy în România.

Gigantul din domeniul energetic a realizat o achiziție majoră pentru producerea de energie durabilă, dublând în același timp prezența în activitatea operativă a energiei eoliene.

Grupul Premier Energy, împreună cu subsidiara sa Alive Capital, reprezintă unul dintre cei mai importanți actori din segmentul energiei regenerabile.

Înainte de achiziție, parcul eolian era administrat de către Alive Capital. Compania a asigurat că tranzacția nu va perturba activitatea curentă. Conform detaliilor oferite, lucrurile vor continua să decurgă fără probleme. Toate aceste date se regăsesc într-un comunicat remis de companie.