Conform producătorului, Urus, al treilea model din gama Lamborghini, va fi vândut în circa 3.000 de exemplare anual, în special pe piețele din China, Statele Unite, Europa, Rusia și Orientul Mijlociu. „Conceptul este o idee concretă a viitorului Lamborghini și o completare a actualei game de vehicule sport. Urus este un vehicul care poate fi utilizat în fiecare zi (n.n. – sper deosebire de Gallardo și Aventador), un model destinat călătoriilor cu familia sau cu prietenii”, a declarat Stephan Winkelmann, CEO al Lamborghini.
Conform Handlesblatt, versiunea destinată comercializării va disponibilă din 2017 și va utiliza aceeași platformă cu Porsche Cayenne, Audi Q7 și Volkswagen Touareg. Pentru propulsie, se pare că inginerii au ales motorul V10 de 552 CP aflat în prezent în echiparea modelului Gallardo. Însă varianta care va echipa Urus ar putea ajunge până la 600 CP. Deși mulți consideră că acesta va fi primul SUV Lamborghini, este demn de menționat că între 1985 și 1992, compania a mai avut în portofoliu un vehicul de teren, denumit LM002 care a fost vândut în numai 300 de unități.
Anul trecut, Lamborghini a comercializat circa 1.600 de modele Gallardo și Aventador, cu 23% mai multe decât în 2010.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/iUjRq6YfqCQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>