Compania Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller, anunta achizitia a 71% din actiunile producatorului roman de bere, Bere Azuga, valoarea activelor brute achizitionate fiind de 24,8 milioane de euro. Compania Bere Azuga, detinatoare a marcilor de bere Azuga si Valea Prahovei, isi desfasoara operatiunile in fabrica de la Azuga si are o cota de piata estimata la 0,6%.

“Ne bucuram ca putem adauga in portofoliul URSUS Breweries una dintre cele mai renumite marci romanesti. Achizitia Bere Azuga reflecta dorinta noastra de a oferi consumatorilor o varietate de marci de cea mai inalta calitate, adaptata diverselor ocazii de consum“ , a declarat Stephan Maria Weber, Presedinte al Ursus Breweries.

Compania Bere Azuga este listata la Bursa de Valori Bucuresti si are o valoare de piata de 9,3 milioane de Euro, la o valoare per actiune de 1,73 Euro.

In conformitate cu legislatia si reglementarile locale, Ursus Breweries va cere aprobarea Consiliului Concurentei si va lansa la momentul potrivit o oferta publica pentru actiunile pe care nu le detine.

Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania. Compania are sediul central in Bucuresti si detine 4 fabrici de bere in Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov, avand peste 1.500 de angajati. Marcile URSUS Breweries sunt: Peroni Nastro Azzurro, URSUS, Redd’s, Timisoreana, Stejar, Ciucas si Pilsner Urquell.

SABMiller plc este una dintre cele mai mari companii de bere din lume, cu participatii in societati producatoare de bere sau acorduri de distributie pe 6 continente. Portofoliul de marci al Grupului include beri premium internationale, cum ar fi: Grolsch, Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell, precum si o gama exceptionala de marci locale cu pozitii de lider, cum ar fi: Aguila, Castle, Miller Lite, Snow si Tyskie. SABMiller plc este, de asemenea, una dintre cele mai mari companii din lume de imbuteliere a produselor Coca-Cola.

Sursa: Ursus Breweries