Joi, după şedinţa de Guvern de la Palatul Victoria, premierul Florin Cîţu a ieşit în faţa jurnaliştilor şi a răspuns unei serii de întrebări. În urma întreg scandalului cu demitarea ministrului Sănătăţii, prim-ministrul a fost întrebat şi dacă se gândeşte să demisioneze din funcţie sau dacă se teme de o moţiune de cenzură care ar putea fi votată în Parlament şi de USR-PLUS.

“Guvernarea continuă. Facem în continuare lucruri importante pentru români”

Florin Cîţu a fost ferm, indicând că nu se gândeşte la demisie, şi a precizat că guvernarea va merge mai departe: “Eu zic că avem de guvernat o situaţie dificilă şi o campanie de vaccinare de succes. Locul 4 în Uniunea Europeană, şi nu o spune noi, o spun datele oficiale, trebuie să ne mândrim cu acest lucru.”

„Guvernarea continuă. Acum vin de la şedinţă de Guvern în care am aprobat acte normative foarte importante, la care au participat toţi membrii Cabinetului sau care şi-au trimis secretarii de stat, dacă nu erau în Bucureşti. Deci guvernarea continuă.

Facem în continuare lucruri importante pentru români. Astăzi au fost aprobate acte importante pentru toţi românii. Eu zic că avem de guvernat o situaţie dificilă şi o campanie de vaccinare de succes. Locul 4 în Uniunea Europeană, şi nu o spune noi, o spun datele oficiale, trebuie să ne mândrim cu acest lucru. Asta înseamnă că putem să ieşim mai repede din această perioadă şi să ajungem la o perioadă de normalitate.

Eu cred că toţi membrii Guvernului susţin campania de vaccinare şi nu cred că există un membru al Guvernului care să spună ceva negativ despre campania de vaccinare pe care cu toţii o aşteptăm să fie de succes”, a declarat, joi, premierul Florin Cîţu, potrivit news.ro.

“Toți au fost de acord că (…) nu vor contesta niciodată atribuțiile premierului”

Şeful Guvernului s-a arătat surprins de abordările din spaţiul public ale partenerilor de guvernare.

“Mă surprinde puțin abordarea. În ședința de luni de Coaliție a fost foarte clar din punctul meu de vedere. S-au discutat atribuțiile constituționale ale premierului. Aceste sunt de a revoca, atunci când decide, un ministru. Nu am făcut decât să îmi exercit atribuțiile constituționale. Toți au fost de acord că acestea sunt atribuțiile și nu vor contesta niciodată atribuțiile premierului”, a precizat Cîţu.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin