“E important să avem grijă de treburile României în acest moment. E important să fim toți aici pentru români.

Aș vrea să demontez o informație falsă

În şedinţa de Guvern de astăzi au fost aprobate câteva acte normative importante, dar la început aș vrea să demontez o informație falsă. Memorandumul propus și adoptat de Ministerul Muncii nu propune nicio scădere de venituri în sectorul bugetar!

Alte acte normative aprobate: era nevoie de OUG pentru planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia, aprobat de Comisia Europeană. Am găsit un mecanism de finanțare. Era important să aprobăm și memorandumul privind 4,2 milioane de doze suplimentare Pfizer/BioNTech. 300.000 de doze vor veni mai repede în România.

Bani în plus pentru cumpărarea de Remdesivir

Tot astăzi, am avut o întâlnire online cu toți directorii DSP din România. Am discutat despre numărul paturilor de Terapie Intensivă. Ținta pe termen scurt era de 1600 de paturi, însă în următoarele două săptămâni este nevoie de un efort suplimentar. Trebuie să vorbească în spitale să vedem unde putem găsi spații. Câteva soluții au fost prezentate astăzi.

Le-am mulțumit și directorilor de spitale COVID pentru efortul din ultimul an de zile. I-am asigurat că au fost plătite 240 milioane pentru achiziționarea suplimentară de Remdesivir, dacă este nevoie vom suplimenta sumele”, a declarat, joi, premierul Florin Cîţu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea