Se rupe coaliţia?! Florin Cîţu, atacat în Guvern! Nu mai aveţi susţinerea noastră

Spiritele au fost aprinse în ședința de Guvern de azi, 15 aprilie, din cauza schimbului dur de replici dintre premierul Florin Cîțu și vicepremierul Dan Barna. Tensiunile dintre cei doi au crescut după ce, miercuri, premierul a decis să-l demită pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății fără a discuta, în prealabil, cu Dan Barna.

Vicepremierul i-a transmis lui Florin Cîțu că nu mai are susținerea USR-PLUS după decizia luată fără consultare. El a mai spus că partidul pe care îl conduce este prezent la ședință pentru a asigura stabilitatea guvernului.

”Nu mai aveți susținerea USR-PLUS pentru postul de premier. Noi suntem prezenți doar pentru a asigura stabilitatea guvernamentală”, a spus Dan Barna.

De cealaltă parte, Florin Cîțu i-a spus că decizia pe care a luat-o cu privire la Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan este una responsabilă. Având în vedere că Dan Barna a refuzat să preia interimatul la Ministerul Sănătății, premierul a decis să preia mandatul interimar al instituției. Potrivit lui Florin Cîțu, preluarea interimatului de către el este o decizie responsabilă.

Dan Barna: Și-a dorit o lovitură spectaculoasă

Miercuri seara, vicepremierul Dan Barna a postat pe Facebook un mesaj în care spunea că Florin Cîțu și-a dorit o lovitură spectaculoasă. El a mai spus că premierul a generat o criză politică majoră.

“Florin Cîţu a decis să anunţe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce stăteam de vorbă despre variantele mature de soluţionare a diferendului. S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care şi-a dorit-o spectaculoasă, dar care s-a dovedit incredibil de imatură şi dăunătoare stabilităţii coaliţiei. Florin Cîţu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu. Prima condiţie a unui parteneriat e respectul. Pentru a primi respect trebuie să oferi respect. Astăzi asta nu s-a întâmplat”, a scris, miercuri seara, pe Facebook, Dan Barna.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin