Gogoro, cu sediul în Taiwan, a fost numit lider global în sistemele de schimbare a bateriilor pentru vehicule electrice și în prezent operează peste 800.000 de baterii. Compania a crescut considerabil în ultimii ani și a anunțat parteneriate majore, permițându-i să intre pe piețele din India și China.

Gogoro va fi listată pe Nasdaq sub simbolul GGR

Acum șirul de anunțuri privind industria Gogoro continuă cu informați privnd planurile Gogoro de a fi tranzacționată public. În loc de un IPO tradițional, Gogoro a încheiat un acord cu o companie de achiziții cu scop special (SPAC), Poema Global Holdings, Corp.

După închidere, care este așteptată în primul trimestru al anului 2022, Gogoro va fi listată pe Nasdaq sub simbolul GGR.

Este de aștepta ca acordul să aducă Gogoro alte aproximativ 550 de milioane de dolari, inclusiv 345 de milioane de dolari deținute de Poema.

Compania a obținut venituri de peste 1 miliard de dolari, doar pe piața sa internă

Gogoro a petrecut ani de zile perfecționându-și tehnologia, dar expansiunea sa internațională a făcut doar câțiva pași pe piețele asiatice. În aprilie 2021, a anunțat un acord cu Hero MotoCorp, cel mai mare producător de motociclete din lume, pentru a construi scutere electrice folosind o nouă rețea de schimb de baterii în India. Pentru că Hero are o prezență și în alte țări din Asia, Orientul Mijlociu și America Latină, s-a speculat că planul Gogoro ar putea merge mai departe.

În mai puțin de cinci ani, Gogoro și-a extins baza de abonamente taiwaneză la peste 400.000 de abonați care schimbă bateriile scuterelor electrice. Compania a obținut venituri de peste 1 miliard de dolari, doar pe piața sa internă.

Sursa foto: gogoro.com