De curând intrat în această zodie, Mercur aduce un spor de temeinicie și de stabilitate în toate demersurile bănești, legate de substanță și, într- o mare măsură, legate de pământ, direct sau metaforic: fie că este vorba de o casă, de anexe gospodărești, de o locuință ca premiză a unui câștig prin închiriere, fie este vorba de pământ în accepțiunea de sol ca bază pentru fundația unei clădiri sau instalații complexe ori ca suport pentru activitățile agricole

Până la un punct, toate aceste posturi astrale sunt favorabile și permit desfășurarea activităților în condiții profitabile. Dar, opozițiile pe care le face Saturn, aflat într-o zodie de apă, nu ușurează, ci complică lucrurile. Pe de o parte, aprofundează dorința multora de a câștiga bani prin indiferent ce mijloace, apoi, pune un radicalism excesiv când este vorba de proprietate. Unii vor să intre în posesia unor bunuri fără să facă nimic bun (muncă, efort, investiții). Ei apelează la speculă, la influențarea voinței unor persoane care trec prin încurcături financiare. E vremea – am mai ­spus-o! -, a păcălelilor și a creării unor situații vicioase, de pe urma cărora, unii află un beneficiu.
Saturn în Scorpion, amenințătorul     

Saturn în Scorpion este favorabil sporirii averii sau îmbogățirii, în indiferent ce condiții și indiferent pe ce căi, deși, la o analiză mai atentă, nu aspectul corect, legal sau moral domină ci, exact opusul acestor trăsături de comportament și atitudini. Astfel, deși Saturn permite câștigul, el nu susține activitățile unor societăți comerciale indiferent de mărimea și profilul lor, pentru că le expune în fața manevrelor oneroase. Saturn imprimă răceală, cinism sau o anesteziere a simțurilor morale, așa încât o serie de măsuri și decizii luate de rivali, dușmani, competitori, se pot reflecta în viața economică de zi cu zi a firmelor, într-un fel periculos. În mod normal, ar trebui ca toți patronii, directorii, managerii să ia în calcul acest context. Este adevărat că aspectul nu este nou. El s-a instalat de două săptămâni încoace și va fi activ încă două-trei de acum încolo. În plus, toată această determinare astrală de care am vorbit, se îndreaptă direct spre posesiunile materiale, finaciare, imobiliare, patrimoniale. De aceea, acestea sunt acum dezavantajate, ba chiar am putea spune amenințate. Toate aceste concluzii astrologice sunt menite să atragă atenția asupra unei necesare stări de veghe și de hiperatenție a tuturor celor implicați în fapte economice sau care au o intenție de beneficiu material.
Mercur, planeta negocierilor și a comerțului, devine un factor astral de forță
Mercur în Taur sporește pragma­tismul ca stil de viață și in­tenție, dar pune ordine și într-o serie de gânduri, care devin mai puțin haotice, mai puțin fanteziste și, cu siguranță, mult mai în concordanță, fie cu vremurile pe care le trăim, fie cu starea socială sau materială însăși, a tuturor nativilor. Cu siguranță, cei născuți în zodia Taurului sunt mai puternici în această secvență de timp. În compania astrală, în care se va găsi întreaga săptămână pe care o analizăm, Mercur va fi întărit, susținut, și prin asta mult mai eficient. Fiind o planetă ce guvernează dialogul, negocierile, tranzacțiile și schimburile de toate felurile (comerțul, transportul de mărfuri, raportul muncă/salarizare, circulația informațiilor, procesele mentale – analiză, sinteză, concluzii, decizii), Mercur pune toate aceste domenii într-o ecuație activă, prolifică, de foarte multe ori eficientă. Iar atunci când pragmatismul va șchiopăta sau progresul va fi blocat de restul contextului astral, Mercur va permite găsirea unor soluții alternative, va salva situația în ultima clipă. Poate că nu vor fi soluții ideale, dar ele vor debloca, pentru moment, un fapt economic împotmolit.
Teoretic, probabil și în realitate, toate tipurile de transport legate de pământ (cel rutier, pe căi ferate) sunt avantajate, în ciuda unor inadvertențe care pot apărea în perioada 9-11 mai. Negocierile se conturează dure, fiecare parte implicată într-o tranzacție ținând cu dinții, atât de un punct de vedere, cât și de miza fundamentală: câștigul. Întotdeauna trebuie să se țină seama că, odată epuizate argumentele, partenerul de tranzacție aflat în dificultate nu va ezita să recurgă la artificii (abaterea atenției, șmecherii, păcăleli, presiune morală, șantaj). Într-o astfel de situație cel mai indicat ar fi să se renunțe cu totul la respectivul proiect.
Venus, micul benefic, ține cu comerțul

Planeta micilor oportunități, a beneficiilor mici și medii, Venus, se va afla, din ziua de 9 mai (ora 18:17‘) până pe 2 iunie, în zodia Gemeni. Din această poziție, ea va face tot ce se poate în beneficiul comerțului. Este un moment care, în alte condiții, ar putea fi definit „de grație“, dar există numeroase alte elemente de stres, care ne împiedică să formulăm o astfel de concluzie. În tranzit prin Gemeni, Venus va deschide drum discuțiilor asupra unor oportunități de schimb. Interesant este faptul că ea nu va permite doar un schimb clasic, de tipul marfă/bani, ci și un câștig de pe urma speculațiilor de toate felurile (valutare, bursiere, bancare), ba chiar favorizează și câștigurile obținute la masa de joc, deși noi nu sfătuim pe nimeni să cadă în păcatul jocurilor de noroc.
Venus ajută câștigurile fără muncă sau cu muncă mai puțină decât în alte condiții, ori permite obținerea de beneficii materiale, ca o recompensă pentru sacrificiul sau ajutorul primit de la cineva. Mai înlesnește primirea de atenții, cadouri, donații și avantaje nemateriale (o intervenție, o recomandare, o vorbă bună), în condițiile în care, acest „cuvânt“ capătă, într-o activitate comercială sau într-un parteneriat, greutatea unei cărți de credit în alb, care le deschide uși închise de mult timp. Din fericire, Venus nu este influențată nici de opoziția cu Saturn, nici de eclipsa care se va contura începând cu seara zilei de 9 mai.
Efectele eclipsei de Soare din 10 mai vor dura până la 29 aprilie 2014
O zi aparte în perioada analizată de noi o dă eclipsa de Soare care se construiește prin conjuncția Soarelui cu Luna, la 19° 31‘, în zodia Taurului, începând cu seara zilei de 9 mai, atingând faza maximă în ziua de 10 mai, h 3:58‘, ora de vară a României. Este o eclipsă cu atât mai puternică cu cât ea este însoțită de vibrația conjugată a celor patru conjuncții cu planetele din Taur și o opoziție fulminantă cu un Saturn retrograd în Scorpion. Ea va zdruncina fundamentul afacerilor și va destabiliza lichiditățile pentru un an de acum încolo, adică până pe 29 aprilie 2014, când va avea loc o altă eclipsă de Soare, ce va încheia premizele astrale ale căror baze se pun în aceste zile. Vom trăi o eclipsă cu nume prost în analizele astrologilor. Aceștia atrag atenția, de câțiva ani, asupra efectelor pe care ea le-ar putea avea în plan meteorologic, social, politic, economic. Impactul ei va fi, cu siguranță, unul major asupra sănătății și biologicului în ansamblu.
Pentru domeniul economic, ea va atinge o bornă pe drumul pierderilor și transformărilor negative. Deși, după atâția ani de criză economică generală, nu mai poate fi vorba de neștiință sau indiferență, ci doar de neputință, pierderile, pagubele, devastările financiare se pot contura în aceste zile premergătoare eclipsei, dar și după epuizarea acestor vibrații, până spre 24-25 mai, ca un fapt ce nu mai poate fi controlat.
Din punct de vedere geografic, eclipsa de Soare din 9/10 mai, privește mai ales zona Pacificului, plecând dinspre nordul Australiei și traversând un spațiu necontinental, umbra ei aplicându-se mai mult asupra unor insule (Philipine, Samoa, Papua Noua Guinee, Noua Zeelandă, Malaesia, Timor, Polinesia). Dar, din punct de vedere astrologic, efectele ei privesc întregul glob, și vor lovi, din punct de vedere economic, acolo unde situația este deja compromisă, accentuând, în alte țări cu economie șubredă, factorii de risc sau împingând la limită toate efectele crizei economice mondiale, de la cele mai modeste sau particulare aspecte ale crizei, până la cele majore, așa-zis de „sistem“. Să nu ne facem iluzii însă: sistemul însuși va ieși șifonat din această încercare.
După 10 mai, cu fiecare zi, cu fiecare săptămână, multe realități economice, ce păreau a putea fi ținute sub control, se dovedesc mai profunde sau mai grave decât au fost estimate inițial, drept care se vor impune noi soluții, noi discuții, noi analize, ceea ce va accentua instabilitatea, prin incapacitatea de a se duce, până la ultimele efecte scontate, planurile anterioare de salvare. În sfârșit, salvarea însăși va fi eclipsată, iar umbra ei va crește, va crește până când, în aprilie 2014, vom fi deja, pe o nouă spirală a crizei.
Dacă ar fi să ținem cont de criteriile astrologiei mai vechi, care leagă eclipsa de locul ei maxim, atunci ar trebui să ne permitem riscul de a bănui că, în acest joc economic, controlat de astre, vor intra economiile mai modeste sau mai dezolvtate, mai șubrede sau mai solide, cu o pondere mai mică sau mai mare, pe plan mondial a statelor din zona insulară a Pacificului, mai sus amintite.

Urania urează cititorilor revistei Capital «Succes şi Progres»