Criza financiară ce afectează fotbalul din Liga1 și ideea unei ligi formate doar din 14 echipe nu sunt deloc pe placul sponsorului RCS-RDS. Ca răspuns, urnaliștii maghiari văd niște impedimente în construirea acestui proiect și cred că această propunere vine din cauza situației financiare precare (=faliment) din fotbalul nostru, scrie gazetanord-vest.ro.
Jurnaliștii de la publicația din Ungaria „Nemzeti Sport” scriau marți că siguranța spectatorilor nu ar putea fi realizată în condiții de siguranță. Partide ca Steaua București – Ferencvaros Budapesta sau Dinamo – București – Ujpest ar fi de risc maxim, iar suporterii nu ar termina meciul fără incidente majore.

De asemenea, distanțele mari dintre orașele echipelor reprezintă o altă problemă în a crea o dinamică optimă a desfășurării programului acestei ligi comune.

Jurnaliștii de la „Nemzeti Sport” sunt de părere că fotbalul românesc este în faliment, iar de aici a plecat ideea unirii celor două campionate, a unei „alianțe” după ei una „forțată”.

Cu toate acestea, România și Ungaria au o ligă comună de hochei, iar Ucraina și Rusia, respectiv Olanda și Belgia au pe masă în 2013 crearea unor ligi comune de fotbal.

Propunerea unei ligi comune româno-maghiare este neoficială, dar ar intra în calcul la insistența sponsorului RDS-RCS, cel care deține afaceri în ambele țări.

Din sursele ziarului Național, Dumitru Dragomir va susține în acest sens o discuție pentru creazare unei ligi româno-maghiare. Aceasta ar putea include echipe ca Steaua, Dinamo, Rapid, CFR Cluj, FC Vaslui, Astra Giurgiu, Petrolul Ploiești, Pandurii Tg.Jiu, Oțelul Galați, dar și pe Ferencvaros, Ujpest, ETO Gyor, MTK Budapesta, Debrecen, Honved, Videoton, Paksi SE sau Kecskemeti TE.

Ideea vine ca urmare a interesului media al RDS-RCS, compania care a plătit 90 de milioane de euro pentru Liga 1 și care nu este de acord ca aceasta să își reducă numărul de echipe la 14. Acest lucru înseamna pentru compania de cablu reducerea numarului de meciuri pe etapa de la 9 la 7.