Browser-ul Firefox, dezvoltat de Mozilla Foundation, a trecut pragul de un miliard de descărcări, vineri, conform britanicilor de la BBC.

Datele se referă la toate versiunile Firefox lansate începând cu 2004 şi includ şi utilizatorii care au descărcat mai multe copii pentru computere diferite. De asemenea, datele includ şi actualizarea manuală a programului la cea mai nouă versiune, fără a aştepta descărcarea automată.

Anul trecut, Mozilla a stabilit un record mondial pentru cele mai multe descărcări ale unui program în decurs de 24 de ore, cu versiunea Firefox 3.0. Aceasta a fost descărcată de peste opt milioane de ori. Firefox are în prezent o cotă de piaţă de 28% pe plan internaţional, iar Internet Explorer este lider, cu 63% cotă de piaţă, conform StatCounter. Browser-ele Chrome (Google), Safari (Apple) şi Opera au, împreună, o cotă de piaţă de mai puţin de 5%.

Numărul total de descărcări ale browser-ului poate fi urmărit pe site-ul Mozilla, iar numărul descărcărilor celei mai noi versiuni, Firefox 3.5, poate fi urmărit  aici.

Altfel, programatorii Mozilla lucrează în prezent la a patra versiune a browserului, Firefox 4.0, care se pare că va avea o interfaţă similară cu Google Chrome.

SURSA: BBC