UPDATE: Banca britanica Barclays a anuntat ca va achizitiona cele mai importante operatiuni din SUA ale bancii de investitii Lehman Brothers pentru suma de 1,75 miliarde de dolari.

Barclays va cumpara astfel operatiunile de investment banking de pe pietele de capital din America de Nord ale Lehman, pentru care va plati 250 milioane de dolari. Pe langa aceasta banca britanica va achizitiona si sediul Lehman din New York cat si alte doua centre de date din New Jersey, pentru care va plati 1,5 miliarde de dolari.

Afacerile Lehman cumparate de Barclays numara in jur de 10.000 de angajati, active de 72 miliarde de dolari si datorii de 68 miliarde de dolari.

Barclays cumpără o parte dintre afacerile Lehman Brothers

Lehman Brothers a pus ieri bazele unui acord prin care va vine o parte dintre operatiunile sale catre banca britanica Barclays, cu care a purtat discutii in acest weekend privind vanzarea intregii banci de investitii. Avand in vedere ca in acest moment Lehman si-a anuntat falimentul, Barclays va putea sa achizitioneze la un pret mult mai scazut afacerile acesteia.

Cele doua banci au inceheiat un acord ce vizeaza in primul rand operatiunile de mediere financiara detinute de Lehman in SUA. Acordul va fi urmat si de o majoare de capital de dimensiuni reduse din partea Barcalys.

Cele doua banci nu au vrut sa anunte daca intelegerea va include si alte operatiuni Lehman si nici valoarea la care se va ridica tranzactia.

Si diviziile bancare de investitii pe care Lehman le detine in Asia si Europa au facut parte din discutiile celor doua banci. In acest moment, angajatii acestora asteapta un anunt oficial si se tem de eventuale restructurari.

Barclays va reusi, prin achzitia unor operatiune ale Lehman Brothers, sa isi intareasca prezenta pe piata din SUA si sa se extinda cu rapiditate.

Lehman Brothers a inceput in urma cu doua zile procedurile de faliment „pentru a-si proteja activele si pentru a maximiza valorea”. Banca americana de investitii a inregistrat, in al treilea trimestru, o pierdere neta de 3,9 miliarde de dolari.

Sursa: Financial Times