UPC România, al doilea operator de televiziune pe piaţa locală, şi-a extins grila digitală de programe la 11 canale TV prin lansarea Acasă TV HD.

Acasă TV HD este disponibil la nivel naţional începând cu data de 6 septembrie 2010, pentru toţi clienţii care se abonează la HD şi se adaugă programelor deja disponibile în format high definition: TVR HD, PRO TV HD, HBO HD (HBO HD este disponibil cu pachetul HBO MaxPak), Eurosport HD, Sport.ro HD, History HD, National Geographic HD, Discovery HD Showcase, Utv HD şi Fashion TV HD.

Acasă TV HD se adaugă grilei de programe deja existentă, care se extinde astfel la 127 canale TV, UPC România fiind operatorul cu cea mai largă ofertă de programe TV pentru platforma digitală.

 „Prin extinderea opţiunii UPC HD, ne respectăm promisiunea făcută clienţilor noştri – aceea de a le oferi conţinut de calitate şi cele mai înalte standarde tehnice la cele mai accesibile preţuri de pe piaţă,” declară Dragoş Militaru, Director Comercial UPC România.
 
Programul Acasă TV HD este disponibil pentru abonaţii Digital TV Medium şi Large cu HD sau cu DVR+HD, atât în cazul achiziţionării exclusive a serviciilor de televiziune cât şi în cadrul pachetelor 2 Play si 3Play. Preţul opţiunii UPC HD a rãmas neschimbat: 15 ron fără TVA. La sfârşitul lunii iulie 2010, numărul abonaţilor la opţiunea HD TV a ajuns la 13.000.

Proprietăţile HD sunt: cele mai clare imagini, rezoluţii de până la cinci ori mai mari decât la televiziunea standard sau sunet asemănător cu cel din cinematografe sunt principalele caracteristici ale televiziunii HD.

SURSA: UPC