Curtea de Apel Bucureşti a hotărât, printr-o sentinţă din 17 noiembrie, anularea în totalitate a deciziei prin care Consiliul Concurenţei a amendat UPC România, în 2006, cu circa 2,1 milioane euro, în legătură cu o posibilă practică anticoncurenţială pe piaţa serviciilor de cablu TV din Timişoara.

UPC România este reprezentată de casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

„După aproape trei ani de dezbateri, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât, printr-o sentinţă din data de 17 noiembrie, anularea în totalitate a deciziei nr. 237/2006 prin care Consiliul Concurenţei a amendat UPC România cu o sumă de aproximativ 2,1 milioane de euro în legătură cu o posibilă practică anticoncurenţială de partajare a pieţei serviciilor de retransmisie prin cablu a programelor TV din municipiul Timişoara (cartel)”, se arată într-un comunicat al casei de avocatură.

Sentinţa Curţii de Apel poate fi atacată de Consiliul Concurenţei cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Amendă pentru cartel în Timişoara

În decembrie 2006, Consiliul Concurenţei a finalizat investigaţiile declanşate pe piaţa serviciilor de cablu TV şi a sancţionat companiile UPC România, RCS&RDS, Astral Telecom şi Cablevision of România cu amenzi în valoare totală de 25,94 milioane de lei.

Autoritatea de reglementare a constatat la acea dată că între UPC România şi HI-FI Quadral s-a încheiat, în anul 2001, o înţelegere de tip cartel, având ca obiect împărţirea pieţei serviciilor de cablu TV din Timişoara.

UPC România a fost sancţionată cu 7,25 milioane de lei, iar RCS&RDS, în calitate de succesor de drept al HI-FI Quadral, cu amendă de 807.000 lei.

Compania avea, la finele primelor nouă luni, 1,237 milioane clienţi, cu 3,8% mai puţini comparativ cu nivelul de 1,286 milioane raportat la sfârşitul lunii septembrie 2008.

RCS&RDS şi UPC România sunt principalii jucători pe piaţa locală a serviciilor de cablu TV.