Astfel, unul dintre data center-urile în care se aflau peste 40 de servere uCoz, a fost afectat de un atac de tip DdoS cu intensitatea de peste 160 Gbps, ce a vizat unul dintre website-urile găzduite. Acest tip de atac presupune trimiterea unor cantități mari de date (pachete), prin intermediul unor computere infectate, generând astfel imposibilitatea țintei de a mai servi și ceilalți vizitatori.
Comparativ, cel mai puternic atac anterior desfășurat în istoria Internetului a avut 300 Gbps și a fost desfășurat împotriva Spamhouse, organizația online care luptă împotriva spam-ului pe Internet, în timp ce, spre exemplu, atacurile cele mai severe purtate împotriva marilor banci ale lumii ajung la 50 Gbps.
Consecința majoră a atacului, unic în istoria de aproape 8 ani a companiei, a fost inaccesibilitatea unei părți semnificative a rețelei pentru o perioadă mai mare de 72 de ore, ceea ce a perturbat traficul și accesibilitatea website-urilor găzduite.
Funcționalitatea sistemului a fost restabilită astfel încât, în prezent, toate serverele și website-urile găzduite pot fi accesate în mod normal iar utilizatorii noi își pot creea un website, blog sau forum gratuit.
Autorii atacului informatic nu au fost indentificați și, cel mai probabil, identificarea acestora va fi aproape imposibilă din cauza naturii și arhitecturii generale a acestui tip de atac.
În luna aprilie, uCoz a finalizat procesul de integrare cu Narod, serviciul de găzduire gratuită al Yandex, al 4-lea cel mai mare motor de căutare din lume. Această achiziție strategică a făcut ca platforma să controleze în prezent aproape 80% din piața vorbitoare de limba rusă, cu peste 1,5 milioane de website-uri găzduite.