Prezent la un eveniment organizat la Milano, directorul general de la UniCredit, Federico Ghizzoni, a recunoscut că se poartă discuţii, dar a refuzat să ofere alte detalii. 
'Negociem în continuare, este o parte a unui program de vânzări de portofolii care se derulează de un an şi jumătate', a spus Ghizzoni. 

În trecut, UniCredit a mai vândut şi alte portofolii de credite neperformante către Anacap, firmă de private equity care s-a concentrat pe investiţii în sectorul serviciilor financiare europene. 

Potrivit surselor citate de Bloomberg, pachetul de credite vândut de UniCredit include atât credite acordate unor firme mici şi mijlocii, precum şi credite pentru persoane fizice. Conform acestor surse, în ultimii trei ani, UniCredit a vândut credite neperformante în valoare de peste şapte miliarde de euro şi are drept ţintă vânzarea unor pachete de credite neperformante de cel puţin două miliarde de euro pe an, în condiţiile în care directorul general Federico Ghizzoni a decis să revizuiască planul de afaceri prezentat anul trecut, în vederea reducerii costurilor şi consolidării poziţiei financiare. 

UniCredit, care operează în 17 ţări, cu 8.400 de oficii bancare şi 146.000 de angajaţi, este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. 

În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac. 

AGERPRES