Ungaria se poate lăuda cu o premieră importantă în plină pandemie de coronavirus. Ieri, Guvernul condus de Viktor Orban a aprobat organizarea evenimentelor sportive în aer liber cu spectatori în tribune.

Astfel, fanii au fost lăsaţi pe arena „Rákóczi“ pentru meciul Kaposvári Rákóczi – Zalaegerszegi (0-6), care a marcat reluarea primei ligi.

În aceste condiții distanțarea socială a putut fi respectată cu strictețe astfel: au fost lăsate trei scaune goale între spectatori şi, în plus, scaunele din spatele fiecărui spectator au rămas neocupate.

Ungaria menține restricțiile de călătorie

Ungaria menţine deocamdată restricţiile de călătorie pentru România şi Ucraina, a declarat sâmbătă Tibor Lakatos, membru al comitetului operativ pentru combaterea epidemiei de Covid-19, într-un briefing de presă.

Persoanele care sosesc din România sau Ucraina şi vor să rămână pe teritoriul Ungariei trebuie să intre într-o carantină de 14 zile, a precizat Lakatos, conform agenției ungare MTI.

Relaxarea restricţiilor legate de cele două ţări face obiectul unei analize atente, a mai spus el, afirmând că România şi Ungaria „nu arată în prezent nicio intenţie” de a face paşi similari.

Pe de altă parte, în baza unui decret intrat în vigoare sâmbătă, cetăţenii ungari care vin din Bulgaria pot intra fără restricţii în ţară, chiar dacă au tranzitat prin România, a anunţat Tibor Lakatos.

Responsabilul ungar a avertizat că epidemia nu a luat sfârşit şi le-a cerut concetăţenilor săi să respecte în continuare distanţarea socială în timpul vacanţelor şi al deplasărilor interne.