Viktor Orban vrea să investească masiv la Târgu Mureș. Guvernul ungar înființează aici o echipă de fotbal. Jucătorii plătiți de Ungaria ar urma să se antreneze și să joace pe terenurile de sport ale municipiului. Ele sunt amenajate de ani de zile.

“Guvernul Ungar înființează la Târgu Mureș o echipă de fotbal.

Aceasta ar urma să se antreneze și să joace pe terenurile de sport ale municipiului gata amenajate de ani de zile.

Ce ușor e să ai totul pus la punct! Sper totuși ca noua administrație să susțină și să încurajeze toate categoriile de sportivi, iar terenurile să fie folosite de toți, nu să fie cedate unora care vor doar să cucerească cât mai mult din Târgu Mureș, din orașul nostru, al tuturor! În calitate de consilier local, voi lupta pentru ca fiecare sportiv din Târgu Mureș, indiferent de categoria lui, să aibă șanse egale în a-și practica sportul care îi place”, a scris, pe Facebook , Claudiu Maior. Acesta este consilier al fostului primar din Târgu Mureș, cel care s-a clasat pe locul 2 la alegerile locale de anul trecut.

Dezvăluirea despre Viktor Orban care provoacă tensiune maximă

Maior a făcut, astfel, trimitere la un articol publicat de gsp.ro, în care se arată că “Ungaria cucerește Ardealul! Guvernul Viktor Orban face încă o echipă de fotbal în România, după Csikszereda și Sepsi”.

După ce a investit masiv în fotbal în județele unde procentul populației de etnie maghiară e cel mai mare în România, Harghita (85%) și Covasna (74%), Guvernul Viktor Orban se pregătește să facă același lucru și la Târgu Mureș, unde trăiește cea mai mare comunitate a populației cu origini maghiare, peste 70.000 de persoane, a arătat sursa menționată.

Guvernul din Ungaria oferă sprijin financiar nu doar cluburilor de fotbal din liga naţională, ci şi echipelor din străinătate. În România, Sepsi OSK şi Csikszereda sunt cluburile care se bucură de finanţarea maghiarilor. Sepsi a promovat în urmă cu câţiva ani în prima ligă din România. Echipa a crescut treptat. Momentan, echipa antrenată de Leo Grozavu ocupă locul al patrulea în clasament.