De ce nu e bine să dormi cu ventilatorul pornit. Conform sfaturilor oferite de Sleep Advisor, ideea de a dormi cu ventilatorul s-ar putea să nu fie deloc bună din motive legate de sănătate. Deși un ventilator pornit va circula aerul pentru a face camera mai răcoroasă, poate face să circule și polenul și praful. Iar dacă suferiți de alergii, astm sau febra fânului (rinită alergică) a anului, atunci trebuie să eliminați din ecuație ventilatorul, scrie Cosmopolitan.
De ce nu e bine să dormi cu ventilatorul pornit
Iată la ce riscuri vă expuneți dacă lăsați ventilatorul pornit pe timp de noapte
Alergii
Uitați-vă cu atenție la ventilator, sugerează Sleep Advisor. Dacă a adunat praf pe palete, acele particule zboară prin aer de fiecare dată când îl porniți. Astfel nu faceți decât să agravați anumite probleme de sănătate, cum ar fi alergiile sezoniere.
Uscarea nasului
Ventilatorul pe timp de noapte ne poate răcori, dar poate usca pielea și căile nazale, iar dacă acestea devin prea uscate, Sleep Advisor avertizează că organismul poate produce exces de mucus. De asemenea, poate duce la dureri și sângerări, ceea ce, din nou, este departe de a fi ideal.
Crampe musculare
Nu uitați de crampele musculare! Persoanele care dorm cu ventilatorul ponit se pot trezi cu mușchii înțepeniți sau dureroși. Acest lucru se datorează faptului că aerul rece concentrat poate face ca mușchii să se încordeze și să ducă la crampe musculare.
Această problemă este mai frecventă la persoanele care dorm cu ventilatorul lângă față și gât. Dacă v-ați trezit cu gâtul înțepenit dimineața, ar putea fi din cauza brizei constante, subliniază Sleep Advisor.
Pe de altă parte, ventilatoarele din dormitor pot fi utile, deoarece oferă un zgomot reconfortant care ne ajută să adormim pe caniculă.
Sfaturi pentru a dormi bine pe căldură
Dacă ești predispus la alergii, merită să încerci și alte opțiuni, cum ar fi punerea unei cârpe într-un bol cu apă, lângă pat.
O altă opțiune ar putea fi investiția în pijamale concepute special pentru a te răcori pe timpul nopții.
De asemenea, o cămașă de noapte din bumbac este o alegere mai bună. Cearșafurile din poliester (sau mătase) nu sunt indicate pe caniculă. Optați pentru lenjerie de pat de culoare deschisă, sută la sută bumbac.