Ungurii dau lovitura

Ungurii dau sume importante în România. Banii se duc direct în Liga 1. Mai exact, Guvernul din Ungaria oferă sprijin financiar nu doar cluburilor de fotbal din liga naţională, ci şi echipelor din străinătate. În România, Sepsi OSK şi Csikszereda sunt cluburile care se bucură de finanţarea maghiarilor. Într-un interviu acordat presei din Ungaria, Laszlo Dioszegi, patronul echipei din Liga 1, a anunţat unde sunt investiţi, de fapt, banii.

Sepsi a promovat în urmă cu câţiva ani în prima ligă din România. El a crescut treptat. Momentan, echipa antrenată de Leo Grozavu ocupă locul al patrulea în clasament. Are însă şanse mari de a prinde play-off-ul.

Iar proiectul conducerii echipei din Sfântu Gheorghe are şanse mari de a se extinde. Recent, Laszlo Dioszegi a anunţat că banii veniţi dinspre prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, şi guvernul maghiar sunt investiţi în academia lui Sepsi şi în infrastructura sportivă.

Patronul lui Sepsi a respins orice investiţie din banii maghiarilor în prima echipă. Asta în condiţiile în care Laszlo Dioszegi primeşte reproşuri pe acest subiect.

“Anual primim o alocare de fonduri, pe care o folosim în academie şi în infrastructură. Nu cunosc suma totală, dar am banii primiţi pentru terenul de pregătire, de exemplu. Nu am folosit banii la prima echipă (n.r. – Sepsi, din Liga 1). Cum ar fi ca un alt guvern european să susţină un club mare? În fine, oricare guvern european.

De asemenea, e foarte bine că avem parteneri maghiari care ajută, precum MOL, OTP, Gyermelyi. De asemenea, avem susţinători şi din Sfântu Gheroghe, printre care şi eu. Toată lumea vine şi zice <<E uşor să faci o echipă cu bani de la guvernul maghiar>>. Nu e cazul”, a declarat Laszlo Dioszegi pentru Csakfoci.hu.

Ungaria dă bani și în alte locuri

Sepsi şi Csikszereda nu sunt singurele cluburi care sunt finanţate, susține telekomsport.ro. Backa Topola (Serbia) şi DAC Dunajska Streda (Slovacia) primesc bani din partea guvernului maghiar.

“Cred că sunt două echipe din România, CFR Cluj şi FCSB, care ar rivaliza cu Ferencvaros şi care sunt cel puţin la nivelul său. În opinia mea, Sepsi ar fi între primele şase echipe din campionatul Ungariei”, Laszlo Dioszegi.

Patronul lui Sepsi şi-ar dori să aibă doar jucători din Ungaria în echipă. El spune că acest lucru nu e posibil, pentru moment: “Nu sunt şanse să avem o echipă exclusiv formată din jucători maghiari, deşi mi-ar plăcea să fie aşa. Sper ca în următorii trei ani să putem aduce doi jucători la prima echipă de la U17. Aş vrea ca numărul jucătorilor maghiari din lot să se dubleze”, a mai spus patronul lui Sepsi.