Ungaria sfidează România! Un deputat lansează acuzații grave: Este parte a propagandei pentru autonomia teritorială

Dan Tanasă a scris într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare că Ungaria instrumentează ideologic și politic fotbalul și amintește de schimbarea de la Miercurea Ciuc, echipă finanţată şi de guvernul de la Budapesta.

Deputatul AUR scrie că aceasta şi-a modificat sigla şi pe aceasta apare o denumire în limba maghiară care face trimitere la ţinutul secuiesc.

„Ungaria folosește fotbalul ca instrument social-politic împotriva României pentru propagandă revizionistă. O nouă dovadă a faptului că Ungaria instrumentează ideologic și politic fotbalul, un sport care ar trebui să unească, este dată de faptul că în vara acestui an echipa de fotbal din Miercurea-Ciuc şi-a schimbat logo-ul. Până acum pe siglă era trecută denumirea bilingvă a echipei: în partea superioară era scris Futball Klub Csíkszereda, iar jos Futball Klub Miercurea-Ciuc.

Pe noul logo (care datează cel puţin din luna iunie), denumirea în limba română a fost înlocuită cu textul Székelyföld Labdarúgó Akadémia, în traducere Academia de Fotbal a ținutului secuiesc.

Ungaria folosește fotbalul (alaturi de bere și chipsuri, printre altele) ca parte a propagandei pentru autonomia teritorială pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc și pentru construcția ideologică a visului Ungariei Mari, atât de drag lui Viktor Orban, Kelemen Hunor și Laszlo Tokes.

De ce Federația Română de Fotbal tolerează instrumentalizarea politică a fotbalului? De ce FRF înregistrează în campionat echipe cu denumiri și logo în alte limbi decât limba oficială de stat?”, a scris Dan Tanasă pe Facebook.

Ungaria a inaugurat cel mai mare terminal feroviar intermodal din Europa

Amintim că ministrul ungar de Externe şi al Comerţului, Peter Szijjarto, a inaugurat, marţi, 18 octombrie, un terminal feroviar intermodal la Fenyeslitke, în apropiere de granița cu Ucraina. Realizarea proiectului a costat  în jur de 30 miliarde de forinţi (73 milioane de euro), a relatat MTI.

În cadrul discursului pe care l-a ținut la ceremonia de inaugurare, Peter Szijjarto a afirmat că terminalul inaugurat va juca un „rol enorm” în facilitarea exporturilor de grâne din Ucraina spre rutele comerciale din Marea Adriatică. Capacitatea de transbordare a terminalului va ajunge până la 800 de tone de cereale pe oră.

De asemenea, capacitatea anuală urmând să ajungă la 1 milion de containere, a precizat ministrul ungar, Peter Szijjarto.