Va ieși un scandal imens în politică. Cei de la UDMR au contribuit la debarcarea Guvernului Dăncilă, dar acum pun condiții dure. L-au amenințat pe președintele Klaus Iohannis că vor dărâma viitorul Executiv PNL.

Ungurii i-au transmis un mesaj clar șefului statului. Dacă se va modifica legea alegerilor locale și se va reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, UDMR va vota împotriva noului Guvern, anunță surse politice citate de către g4media.ro.

PNL, USR și PMP au depus câte un proiect pentru revenirea la vechiul sistem de vot modificat de PSD în 2015.
Dar asta nu e tot. Kelemen Hunor ar mai fi cerut ca liberali considerați anti-maghiari din cauza unor ieșiri publice, gen Rareș Bogdan sau Florin Roman, să nu facă parte din viitorul cabinet.

În primăvara lui 2015, majoritatea PSD, UNPR, ALDE și UDMR a votat modificările la legea alegerilor locale. Președinții Consiliilor Judeţene sunt aleşi indirect prin vot secret al consilierilor judeţeni, cu majoritate simplă, iar primarii într-un singur tur. Liberalii au anunţat la vremea respectivă că au votat legea, dar că își menţin rezervele faţă de alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, mai spune sursa citată.