Potrivit ministrului economiei, György Matolcsy, aceste măsuri vor permite menţinerea deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB în anii următori. El a mai precizat că, începând cu luna iulie a acestui an, va intra în vigoare şi taxa pe serviciile de telecomunicaţii, percepută pentru apelurile telefonice sau mesajele trimise, aceasta urmând să fie de 2 forinţi pentru fiecare minut de convorbire telefonică sau fiecare mesaj trimis (un euro echivalează cu 289 de forinţi). Guvernul de la Budapesta estimează că prin această taxă va încasa circa 100 de milioane de euro în acest an şi între 170 şi 200 de milioane de euro anul viitor.

O altă nouă taxă este cea pe tranzacţiile financiare, care va fi de 0,1% din valoarea acestora şi ar putea aduce anul viitor la buget circa 450 de milioane de euro. Acest impozit va fi plătit doar de societăţile financiare, nu şi de consumatori, iar taxarea suplimentară a profiturilor băncilor, măsură introdusă în anul 2010, va fi redusă la jumătate anul viitor, urmând să dispară complet în anul 2014.

De asemenea, în cazul impozitului pe profit, care la ora actuală este de 10% pentru companiile care au încasat anul trecut mai puţin de 500 de milioane de forinţi şi de 19% pentru celelalte, se va institui şi o a treia cotă de 30% pentru societăţile care au venituri mai mari de 189 de milioane de euro.

Comisia europeană a cerut Ungariei să adopte până în luna iunie măsuri pentru reducerea deficitului bugetar, în caz contrar urmând să nu mai beneficieze anul viitor de fonduri de coeziune în valoare de 495 de milioane de euro.