GE a anunțat și o serie de investiţii strategice care vor permite companiei să îşi perfecţioneze competenţele de software pentru a-şi ajuta clienţii să devină mai eficienţi şi mai productivi şi pentru a da un impuls dezvoltării „internetului industrial” în Europa. Investiţia va crea 330 de noi locuri de muncă. În Ungaria, GE a lansat un program în valoare de 48 milioane dolari având ca obiectiv dezvoltarea unui nou sistem informaţional medical care promite să îmbunătăţească procesul decizional şi să eficientizeze îngrijirile medicale. Acest proiect cu o durată de patru ani, derulat de GE Healthcare şi partenerii săi de consorţiu Universitatea Pannon, Universitatea Szeged şi Institutul Naţional de Oncologie, beneficiază de o finanţare substanţială a investiţiei de 27 milioane dolari de la guvernul Ungariei, precum şi de o investiţie de 22,5 milioane dolari de la GE.
GE îşi anunţă şi intenţia de a-şi extinde competenţa în software şi analitică la Centrul său de Proiectarea Tehnologică (EDC) din Varşovia. Centrul va dezvolta soluţii inovatoare de analitică bazată pe fizică menite să ofere sprijin clienţilor din industriile petrol şi gaze naturale, energetică şi aviatică. În consecinţă, numărul inginerilor care dezvoltă internetul industrial la centrul EDC va ajunge la 150 în următorii cinci ani.
Anul acesta, GE a publicat un raport în care s-a estimat că internetul industrial ar putea aduce beneficii de productivitate în valoare de 2,2 trilioane euro în Europa în următorii 20 de ani – echivalentul unui sfert din volumul actual al economiei zonei euro.
Internetul industrial se referă la integrarea echipamentelor fizice complexe cu senzori în reţea, software şi oameni aflaţi la locul de muncă. Reuneşte domenii precum învăţarea automată, proiectarea bazată pe utilizator, analitica predictivă, internetul lucrurilor şi comunicarea între aparate pentru a absorbi date enorme de la echipamente, a le analiza (deseori în timp real) şi a le înţelege, apoi le foloseşte la ajustarea operaţiunile în vederea obţinerii unei eficienţe sporite. Interconectarea lumii digitale cu lumea aparatelor are potenţialul de a transforma profund industria globală.
Stefan Bungart, numit Lider Software al GE pentru Europa
GE l-a desemnat pe Stefan Bungart în funcţia de Lider Software pentru Europa, pentru a promova alinierea regională, inovaţia şi tehnicile de dezvoltare rapidă pentru centrul de software al Europei. În noul său rol, Stefan va fi responsabil de colaborarea cu GE Software, cu sediul în San Ramon, California şi cu liderii diviziilor GE din Europa în vederea definirii şi realizării unui portofoliu de soluţii pe bază de software pentru clienţii săi.
Stefan are o experienţă de 20 de ani în industrie şi a lucrat pentru companii multinaţionale şi guverne în domenii precum consultanţă în afaceri, elaborarea şi executarea strategiilor, marketing şi administrarea lanţului de aprovizionare. cea mai recentă funcţie a sa a fost cea de Lider de Inovaţie în Software pentru GE Germania. Înainte de a lucra la GE, Stefan a fost vicepreşedinte Senior pentru Servicii Noi la Deutsche Telekom și alte companii importante din industrial ITC. În prezent, în cadrul GE Europa  sunt angajaţi 1.500 de ingineri de software.